Najdi forum

KT in menstruacija

Spoštovani,

zanima me naslednje: upam, da ne bom prevež zakomplicirala vprašanja in me boste razumeli. Stara sem 27 let in imam dva otroka. Navedla bom kar točne datume, da vam bo lažje.KT Diane sem redno jemala 4 mesece.Menstruacijo imam redno na 28-30 dni.13.7.2001 sem imela menstruacijo, vmes sem imela sedemdnevno pauzo s tableti, potem sem jih zopet začela jemati in sicer sem jih jemala 10 dni, namesto 21, ker sem imela močne glavobole in sem se bala, da je to od KT , zato sem s tableti prekinila.Takoj četrti dan, ko sem prenehala s tableti( 30.7.2001)sem imela krvavitev, podobno menstruaciji, ki je trajala 5 dni.Zdaj pa me zanima: ali je bila to že predčasna menstruacija, ali bi jo mogla dobiti 13.7.+28 dni( to je že mimo in se bojim, da ne bi bila noseča) ali naj računam predčasno krvavitev 30.7.+28 dni.Torej bi mogla dobiti menstruacijo konec tega tedna.
Ker ne nameravava imeti več otrok, bova morala uporabiti neko novo zaščitno meodo.Kaj pa obroček? Kako se nosi? Ali je priporočljiv in varen.

Hvala lepa za odgovor, ki ga že nestrpno pričakujem.

Draga Tarin,

nič niste napisali, kakšno zaščito ste uporabljali po prekinitvi jemanja KT. Še kak teden dni ste verjetno bili zaščiteni nato pa se je lahko že pojavila ovulacija, če niste jemali več KT oziroma če niste uporabljali druge zaščite. Tista krvavitev po 4 dneh je bila običajna prekinitvena krvavitek kakršna nasopi ob 7- dnevni pavzi. Če v 4 tednih po zadnji M ne bo ponovne M naredite test za nosečnost.
Predvidevam, da ste prehitro prenehali z jemanjem KT, če pa ne, potem še vedno lahko poskusite z jemanjem “blažjih” oziroma takih z manjšo vsebnostjo hormonov (Cilest, Marvelon, Femoden, Minulet, Tristediril ipd.).
Od obročkov bi vam lahko priporočil Mireno, ki je sicer hormonski, prav zato pa ima manj zapletov, ki so značilni za običajne bakrene. Vstavi se v maternico skozi maternični vrat in tam lahkom, če ni zapletov, ostane 5 let. V tem času močno zmanjša količino izgubljene krvi med menstraucijo ter v prvem letu celo lahko povzroči popolno odsotnost le te (prihranek pri vložkih!)
Njegova “slabost” je ta, da ga je potrebno kupiti sam (30.000 sit).

Spoštovani!

Najprej hvala za odgovor.
Oprostite, ker vas ponovno motim, a ker nisem dobro razumela odgovora, vas ponovno sprašujem.Ko ste napisali.”Če v 4 tednih po zadnji menstraciji, ne bo ponovne M, naredite test za nosečnost
Ali ste s tem mislili menstruacijo, ki sem jo imela 13.7., ko sem še jemala tablete, ali vmesno prekinitveno krvavitev, ki je bila 30.7.2001 in je trajala pet dni, kot običajna M? Katero naj upoštevam?

LP

Tisto, ki je nastopila zadnja po prenehanju jemanja KT.

New Report

Close