Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva KT Cerelle in krvavitve

KT Cerelle in krvavitve

Spoštovani,

stara sem 40 let in od januarja 2024 jemljem kontracepcijske tablete Cerelle. Oktobra 2023 sem rodila.

Do novembra 2024 nisem imela nobenih težav s temi tabletami, nobene krvavitve. Konec novembra 2024 pa se mi je pojavil krvav izcedek oz. krvavitev, ki je skupno trajala 21 dni. Večino tega časa je bil to blag krvav izcedek, vmes nekaj dni tudi malo močnejša krvavitev. Nekaj dni po začetku te krvavitve sem imela reden ginekološki pregled, kjer je bilo vse bp in ginekologinja je potrdila, da gre za menstruacijo (ki se mi je pojavila prvič po porodu). V tistem času tudi dojila nisem skorajda več oz. sem potem v začetku decembra popolnoma prenehala.

51. dan (šteto od začetka pojava omenjene krvavitve) se je nato ponovilo podobno – 10. januarja 2025 se je ponovno pojavil krvav izcedek oz. krvavitev podobne intenzitete kot prvič (večinoma blag krvav izcedek, vmes nekaj dni malo močnejša krvavitev), tudi tokrat je to trajalo 21 dni.

Sicer vem, da uporabo KT Cerelle lahko spremljajo krvavi izcedki, vendar me zanima, če so toliko časa trajajoči izcedki oz. menstruacija običajni? Bi svetovali, da grem na ginekološki pregled ali pa da zamenjam KT (če je to vzrok)? Ali pa se morda samo vzpostavlja menstruacija nazaj?

Hvala vnaprej za mnenje in lep pozdrav!

Spoštovani,

nepravilne krvavitve ob Cerelle so res možne in, kot ste ugotovili sami, bo najverjetneje potrebna menjava kontracepcije.

Lep pozdrav,

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close