Najdi forum

krvavitve

Najprej prav lepo pozdravljeni!
Moj primer pa je naslednji: oktobra lani sem rodila- sam porod je bil enostaven, zakompliciralo pa se je kasneje, saj se mi je v noznici naredil hematom, zaradi cesar so me tudi sivali. Potem pa sem krvavela se vec kot 2 meseca po porodu- kljub preiskavam zdravniki niso ugotovili nic konkretnega. Zdaj pa me spremljajo bolece menstruacije, ki trajajo tudi po 14 dni- ceprav od tega zadnjih 7 dni krvavitev skorajda ni opazna, je pa vseeno prisotna. Pa tudi po spolnih odnosih se pogosto dogaja, da potem rahlo krvavim se cel dan…(Bris je bil normalen.)
Pred nosecnostjo takih problemov nisem imela…
Zanima me, ce je vse to normalno oz. ce za taksno dogajanje obstaja kaksna razlaga…
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Draga Saša

Vsekakor diagnoza po pošti ni možna in tudi z običajnim ginekološkim pregledom ni mogoče vedno priti do razlogov za take težave, kot jih navajate. Normalo pa tako stanje ni. Težave imajo lahko, ni pa nujno, tudi zvezo s poškodbo “mehke potodne poti” kakor imenujemo raztrganje nožnice, materničnega vratu ipd. Včasih pride npr. do “transplantacije sluznice maternice” v rano, kar imenujemo “endometrioza”. Enako se lahko zgodi v trebušni votlini in okrog notranjih rodil. Seveda je to ugibanje, saj je razlogov za bolečine po porodu več. Lahko je prišlo do poškodbe kakega živca, ki prenaša občutek za bolečino, lahko gre za brazgotino….ipd.
Vsekakor bi bilo vredno najprej poskusiti z oralno kontracepcijo, če ni najti nič konkretnega pri pregledu in če ni razlogov, ki bi vam jemanje KT prepovedovali. Ta na splošno zavre delovanje jajčnikov in tudi aktivnost morebitne endometrioze, če je prisotna. Če to ne bi delovalo (na pamet), bi bila smiselna nadaljnja diagnostika, ki lahko vključuje UZ, histeroskopijo, laparoskopijo ipd. glede na indikacije pač.

New Report

Close