Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva krvavitev že 13 dan

krvavitev že 13 dan

Lep pozdrav !

Imam dve vprasanji:

Do sedaj sem imela redno menstruacijo (v ciklusu nekako 26-29 dni), sicer z spremljajočimi bolečinami, ki pa so se mi zdele nekako normalne… ne prehude in ne predolge. Tokrat se je prvič pojavila krvavitev (spet) 13 dan po začetku menstruacije. Ker me je zaskrbelo, sem se odločila, da obiščem ginekologa. To pa je privedlo do prvega problema. Nimam še izbranega ginekologa in dejansko se me vsi (nehote ) “otepajo”. Ali bi me v avgustu lahko naročili za september, ali pa me sploh ne morejo sprejeti (razen če nisem samoplačnik). Zato me zanima, kako rešiti problem, če bi želela, da me preglada zdravnik v nekem “kulturnem” roku.

In če mi lahko odgovorite še na vprašanje (ki sem ga sicer mislila zastaviti nesojenemu zdravniku): Zakaj je prišlo do te krvavitve ? Krvavitev je bila kratka (le eno popoldne-večer), izcedila sta se tudi dva majhna koscka… nekako taka kot med menstruacijo. Začutila pa sem kratko-ostro bolečino v predelu trebuha nekako pred krvavitvijo. Zadnje dva tedna sem tudi pod velikim stresom (izpiti na fakulteti, menjava sluzbe,….) Stara sem 27 let, spolne odnose imam redno (nekajkrat tedensko) eno leto, ne uporabljam nikakršnih tabletk, tudi zato ne, ker sva se odločila, da bi na jesen poskušala zanositi. Pa me je tole pomanjkanje zdravnikov prestrašilo, ker sem želela pred zanositvijo opraviti preventivni pregled, pa zgleda da to ni tako lahko, kot sem si predstavljala.

Hvala lepa za odgovora in lep dan

Petruska

Draga Petruška,

če ste iz Ljubljane, se lahko naročite tudi pri nas na kliniki. Pokličite 543 00 00 in prosite, naj vas zvežejo s pisarno za naročanje v Leonišče. Res je, da boste morali pri prvem pregledu (če ste dodatno zavarovani) doplačati še nekaj zraven, sicer je to doplačilo malo večje, vendar mislim, da boste lahko hkrati izbrali svojega ginekologa in da boste tudi na vrsti v roku enega meseca, morda še ta mesec, ki je zadnji pred dopusti, če boste pohiteli. O načinu dela drugih ginekologov v javnem ali zasebnem sektorju pa žal ne vem dovolj, da bi vam lahko kaj svetoval.

Kakšna krvavitev in zakaj je bila 13. dan pa bo verjetno ostalo skrivnost. Lahko je bil tudi splav ali pa samo vmesna krvavitev.

New Report

Close