Najdi forum

krvavitev

Pozdravljeni!

S fantom sva imela spolni odnos. Ko sva končala mi je iz nožnice pritekla večja količina krvi.
Kaj bi lahko to bilo?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Draga Lea,

žal niste povedali ali je bil ta odnos vaš “prvi” nasploh. če je tako, potem je lahko prišlo do pretrganja “deviške kožice”, kar pa niti ni nujno, da se vedno zgodi prvič, lahko se tudi kasneje, ob kakšni bolj “burni tehniki” ali ko je “prvič z novim partnerjem”. Drugi najpogostejši vzrok je lahko poškodba povrhnjice v nožnici. Za to je lahko odgovorno “nesorazmerje med velikostjo spolnega uda in dolžino oziroma raztegljivostjo nožnice ob nekoliko pregrobem prodiranju” ali kar tako, naključna poškodba večje žilice v nožnični povrhnjici. Tretji pogostejši vzrok, če je šlo za temnejšo kri, je izvenciklična krvavitev iz maternice, če mentruacija ni pričakovana. Običajno noben od teh razlogov ni nič nevarnega. Ob tem pa je piomembno vedeti, da vsaka krvavitev pomeni tudi opozorilo, da je “lahko kaj tudi narobe” in velja ob priliki pojav omeniti ginekologu ali celo poprositi ginekologa za kak ponovni pregled, če je od prejšnjega pregleda minilo več kot 6 mesecev oziroma, če pregleda pri ginekologu še sploh ni bilo… Torej…brez pregleda lahko o vzrokih krvavitve vedno le ugibamo in ni nobenega zagotovila, da je res vse O.K.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem. To ni bil moj prvi odnos zato me tudi skrbi.
Imam pa še eno vprašanje. Pred tremi dnevi sem začela tekati in naslednji dan se mi je zopet pojavila krvavitev, ki sedaj traja že dva dni. Ali je mogoče da so te krvavitve povezane s tekom in naporom?
Kakorkoli že mislim da bo najbolj pametno da obiščem svojega ginekologa.

Še enkrat hvala za odgovor.

Ne, telesni napori ne povzročajo krvavitev. Obisk pri ginekologu bo kar primerna pot.

New Report

Close