Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija kontracepcijske tablete yaz

kontracepcijske tablete yaz

da da to vem sem prebrala v navodilih…ampak ker bom imela za eno tabletko-dan krajši ciklus bom z novim zavojočkom začela v četrtek in ne petek kot ponavadi.. pa sem mislila da bi vseeno počakala en dan brez tabletk in v bistvu imela 5 dnevni premor, pa je najbrž bolje da ne šuštram stvari in pač začnem na četrtek tako bom že prvi dan zaščitena…

Obdobje premorani pametno podaljševati. Če se boste vseeno odločila za to, še 7 dni uporabljajte kondom.

Na pomoč!
Pred 12-imi dnevi sem prvič začela z uporabo kontracepcijskih tabletk Yaz, že drugi dan pa sem zbolela ter nekaj čez 19h bruhala (tabletke jemljem ob 15h). Bolana sem bila približno en teden in skoraj vsak drugi dan sem močno bruhala 4h po zaužitju tabletke. Sem 100% prepričana, da mi slabosti niso povzročile tabletke. Zanima me, če kdo ve, kolikšen je absorpcijski čas tabletke ( 3-4h?) in ali je možno, da sem zaščitena kljub močnemu bruhanju po štirih urah po zaužitju tabletke?? Če nisem, se to šteje kot da sem pozabila vzeti več tabletk po 12h (?) in bi se po navodilih morala pogovoriti z zdravnico. Ker sem zelo sramežljiva raje najprej vprašam Vas, na internetu.
Sedaj sem zdrava, že cel čas-12 dni- nadaljujem z uporabo tabletk ob 15h, stranskih učinkov nimam…bi bilo pametno prenehati z uporabo tabletk, počakati na menstruacijo in s prvim dnevom spet začeti? Spolnih odnosov v tem času nisem imela, jih pa nameravam imeti v kratkem, seveda s kondomom.
Hvala za nasvete!

Tabletka velja za neučinkovito, če bruhate znotraj 3 ur po zaužitju. Če se bo slabost nadaljevala obiščite gibekologa.

tako danes sem na zadnji beli tabletki in pojavila se mi je krvavitev..zanima me kaj bi bilo če danes zadnje bele nebi vzela in bi šla kar na rožnate, kaj se zgodi? imam pa že tako skrajšan ciklus za en dan ker sem morala enkrat vzeti dve (bilo je pri 12ti tabletki).. in še nekaj…če se krvavitev pojavi pomeni da ni nikakršne možnosti zanositve ali česar koli, kajne? (upoštevala sm vse nasvete in 7+ dni po “pozabljeni” t. uporabljala kondom..)

Še za 1 dan si skrajšate ciklus.

Živjo, jaz imam pa malo smešno vprašanje.
Ali je pomembno s kakšno tekočino vzameš tabletko? Ponavadi jo vzamem z vodo ali sokom, zanima pa me ali je kakšen problem če jo npr s kokakolo (ki naj bi razžrla vse v želodcu) ali domačim ingverjem, ki je tudi bolj pekoč.. Kako pa je z alkoholom, npr z radlerjem? Vem da ni najbolj pametna ideja, me pa zanima iz zdravstvenih razlogov.

Hvala za odgovor 🙂

jemlem kt yaz. V zadnjem tednu sem pozabila vzeti 2 tableti zaporedoma (čet,pet). naslednji dan v ned sem imela spolne odnose.
Zanima me kdaj lahko naredim test nosečnosti? in kolikšna je možnost za zanositev?

Test naredite, če bo izostala krvavitev. Niste napisala v katerem rednu jemanja je to bilo in če je bilo to pred kratkim, da bi se še dalo ukrepati.

pozabljeni sta bili v zadnjem tednu jemanja.

Ponavadi svetujemo, da jemljete tabletke do konca in takoj začnete z novo škatlico ter 7 dni uporabljate pregradno kontracepcijo. Verjetnost zanositve je majhna, če ste pred tem tabletke redno jemali.

žijo mene pa zanima glede teh tableth yaz….sem jih dobila in po nesreči jih nisem zacela jemati na dan oz 2 dan menstruacije in to opazila šele po 2 tednih ko bi ze morala dobiti menstruacijo…zdaj sm jih nehala jemati ali bi morala kako drugače ravnati ?

in še eno vprašanje iz moje strani vse omenjajo nekakšne krvavitve ko ne uzamejo oz pozabijo vzeti tabletko jast je ne jemljem zdaj ze 3 dan in nisem imela nobenih krvavitev ?

Oprostite a ne razumem točno kakšen problem imate. Če začnete jemati KT med menstruacijo ste zaščitena takoj, če pa začnete z jemanjem izven menstruacije, potrebujete 7 dni dodatno zaščito.
Če ste prenehali z jemanjem , se bo krvavitev verjetno pojavila.

problem je biu samo ta da sem se ustrasila da sem naredila napako ko nisem zacela jemati na dan menstruacije….ker tudi nisem dobila menstruacije na dan ko bi jo morala

Torej sploh niste imela menstruacije? Ste izključila nosečnost?

nosečnost ni možn saj sej od kar sm začela jemati KT vedno imela se dodatno zaščito…..torej je možno da mi zamuja menstruacija zaradi KT ?

pozabila sem dodati ne menstuacije nisem imela…..morala pa bi jo dobiti 17.8

Ali ste nova uporabnica KT ali jih jemljete že od prej?

nova uporabnica
in sm ravno danes dobila mensruacijo zdaj pa imam grozne krče
in še to vprašanje naj začnem ponovno jemati KT danes oz kdaj ?

New Report

Close