Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva KLOMIFEN IN MENSTRUACIJA

KLOMIFEN IN MENSTRUACIJA

Pozdravljeni!Imam nekaj vprašanj na katera upam,da mi boste odgovorili.Drugi mesec,ko sem pila Klomifen sem imela povišano BT za 0,5stopinj C-21 DAN.Zdaj pa sem bila zaskrbljena,ker je bila moja menstruacija dolga šele oz.niti cele 3 dni,čeprav je navadno dolga 5 dni.Zato si tudi nisem upala nadaljevati s Klomifenom(še zadnja škatlica)in sem si včeraj naredila test,ki je bil negativen.Zdaj pa me zanima,če vplivajo na dolžino ciklusa te tablete?In ali lahko zdaj normalno nadaljujem -naslednji ciklus s pitjem Klomifena.Menstruacijo sem dobila na 31.dan,saj jo imam tudi navadno od 25-34.dne.Odločila sem se tudi,da si BT ne bom več merila,ker imam takšno službo(urnik),saj kljub temu,da je ovulacija bila nisem zanosila,zato mislim,da nima smisla.Zanositi ne morem že dve leti in pol in bom šla septembra verjetno na laparoskopijo,kater me je zelo strah,čeprav vem,da ni nič hudega.HVALA ZA ODGOVORE!

Odgovorim vam lahko le na prvi del vprašanja: DA klomifen lahko vpliva na dolžino ciklusa tako da sproži ovulacijo in s tem determinra dolžino drugega dela ciklusa na 14 dni. Če ne pride do zanositve in do nje pride le v 25% potem se 14 dni po ovulaciji pojavi menstruacija. Zakaj ste imeli 2 dni krajšo menstruacijo pa ni mogoče ugotoviti niti po pošti niti za nazaj in to tudi ni tako zelo pomembno razen, če slučajno niste noseči izven maternice. V tem primeru se bodo zagotovo pojavile težave (ponovne krvavitve, bolečine, krči…). V tem primeru pojdite v ustanovo z urgentno ginekološko ambulanto, sicer pa z naslednjim normalnim ciklusom lahko poskusite spet s klomifenom.

New Report

Close