klekljanje
Sama sicer ne znam klekljat (upam da nekoč tudi to pride na vrsto) je pa odlična klekarjica mama moje prijateljice.
Za klekljanje rabiš “punkelc” ali “bulo” (okvalen povšterček v košarici) klekeljne, bucke, vzorec in nitko. Menda kar nekaj stane osnovna oprema. Dvomim, da se da naučiti po navodilih interneta, najbolje je da greš ali v kak tečaj, ali h kakšni gospe (gospodu) ki to obvlada.
Idrijska čipka : uvod v tehniko in vzorci (Irma Pervanja)
Klekljanje I (vse tri knjige imajo več avtoric)
Klekljanje II
Klekljanje III
To je v naši knjižnici na to temo. Sama se iz teh knjig nisem kaj dosti znašla, ker so piasne kot učbeniki (ti pa so pripomoček pri praktičnem delu).
Huh, dvomim, da se boš kaj naučila le prek neta in knjig, ker je zelo komplicirano vse skupaj. Meni tiste tri knjige niso prav nič pomagale.
Joj, če me je katera prosila za vzorčke (mail- ribica@afnegunca.com) se opravičujem..sam sem popolnoma pozabila. Vem samo, da je bla ena iz MONa.
LP; Labella
Joj, mihana – jaz nimam otrok, pa se tezko najdem cas za moje ustvarjalne urice. Z otroci pa… Obcudujem vas mame. Ali pa bi takrat bolj racionalno porazdelila cas in ga bi bilo za vse dosti :-))
Je pa zdaj vsekakor skoda vsakega lepega dneva, da bi ga clovek precepel za punklom. Je treba ven, ven, ven :-). Pa na vrtu kaj naredit, pa na terasi posedet, pa na sprehod it,….. Veceri pa so prekratki, da bi clovek sedel h kleklanju. No, vsaj zame. Za to je idealna zima :-))
Veliko boš dobila tut tu – Anvina Vrhika!