Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Kdo živi v Italiji in kje?

Kdo živi v Italiji in kje?

ja js sm tud čist noter…ful si želim v italijo iz živet….klimaaaa…waaaa, italija mi je že od nekdaj všeč…kak je pakaj s appirji.,.kaj vse potrebuješ da priješ do tja ?

Jaz zivim v San_Marinu , ce je kdo v blizini al pa Rimini in to… naj se mi oglasi .

Julija,
prosim ce se mi oglasis na andreja79@gmail.com

Hvala in lep pozdravcek 🙂

Pozdravljeni!

Jaz živim v Milanu in če je kdo, ki tudi živi tukaj, naj se mi javi…

Lepo je tam živeti. Živela sem tam par let. Je pa res da je tam zdravstvo vse plačilno,najemnine in te stvari pa so dražje kot tukaj.

Zanima me če kdo od Slovencev živi v Španiji in v katerem kraju? Kakše so vaše izkušnje?
Lep pozdrav!

Zivjo! Jaz zivim v blizini Padove. A kdo zivi v pokrajini Benecija/Veneto?

Jaz bi tudi rad šel v Italijo živet in delat ali obratno 🙂 me pa zanima ali kdo ve za kakšno prosto delavno mesto za kamnoseka?

Jaz nisem tako dalec, relacija Mestre- Treviso. Sem mislila, da sem edina…

To je pa res blizu 🙂 Jaz zivim v blizini kraja Noale.

No vidis, pa sva skoraj sosedi. In kaj tu pocnes? Si tu za stalno, zacasno? Jaz imam od tukaj moza, tako, da se v kratkem menda ne bova dalec selila. Ce zelis, lahko pogucava po kaksnem bolj privatnem kanalu.

Tudi jaz sem se sem porocila. Lahko se kaj vec pomeniva 🙂 Katarina09@gmail.com

Ciao!

Tudi jaz zivim v Milanu, ce želiš se mi javi na mail: nruzman@yahoo.com

LP

Jaz pa ne živim v Italiji, gledam pa RAI 1,2 3. Govorim oz. razumem italijanščino pasivno in občudujem vedno znova Italijane, navade, kuhanje, pristop do življenja in sploh. In vsak dan bolj spoznavam kako smo v Sloveniji zarikvercani v vseh pogledih. Srečno vsem !

Tudi jaz naravnost obožujem Italijo…ne samo zaradi mest, ki kar kipijo od večstoletne kulture in tradicije, lepe narave, ampak predvsem zaradi ljudi…
Prejšnje poletje sem se mudila v Firencah in Rimu, in moram reči, da šele tam spoznaš kako smo Slovenci v vseh pogledih “zadrti”…Predvsem v medsebojnih odnosih. Pri Italjanih mi je všeč, da ljubijo ŽIVETI in življenje tako kot je. Radi se zabavajo, radi imajo dobro hrano in kapljico rujnega. Enostavno uživajo v vsem, kar počnejo. vse počnejo z neko nam nepoznano strastjo in sproščenostjo, pa čeprav je to navadna pasta za večerjo. Če ti je njihov način življenja všeč, se lahko enostavno tam še enkrat rodiš… no, dobro malo že pretiravam 😉 ampak tako je pri meni in tako to čutim jaz…

Tudi jaz spremljam italijanske programe, italjansko se počasi učim…lansko poletje sem znala par besed, in me je presenetilo, da je kar nekaj ljudi v moji okolici znalo kar dobro angleško. pripravljena sem bila na popolno ignoriranje, vendar sem doživela prijetno presenečenje 🙂

V prihodnosti tudi nameravam malo bolj na jug, Napoli, pa Kalabrija, Sicilija…
Vedno bolj pa tudi razmišljam o preselitvi v Italijo….ne vem pa kako začeti…
Obstaja kakšen forum, kjer se izmenjujejo take in drugačne informacije glede tega in izkušnje ljudi, ki že živite tam?

Hej ,vidim da je ze star post..pa vseeno..tudi jaz zivim v milanu..

Keskes, daj povej prosim kako je kaj v Italiji z zaposlitvijo? Ker v Sloveniji je v zadnje case dobit zaposlitev tezje kot bi zadel na lotu, ce pa ze dobis so pogoji taki kot bi bil suzenj (in to ne govorim za navadne delavce temvec za visoko izobrazbo in sicer v zdravstvu).. Predvsem pa sprasujem, ker mi je Italija tako zelo vsec kot so ze nekateri zgoraj opisali…Zelim si pa iti v drzavo kjer ne bo tako nemogoce sploh dobit sluzbo kot je pri nas…ne pricakujem pa sanjske place in idealnega zivljenja ampak eno zlato sredino, ker tega stresa je pa pocasi kar prevec:(

Hvala!:)

Je res star post od datuma posta do sedaj se je marsikaj spremenilo in zal na slabse…jaz zivim u Rimu ze 15 let in ti povem da ni vse zlato kar se sveti 🙂 se italijani hocejo pobegnit iz italije. Ni tukaj nic boljse sicer pa je zadosti gledat tv da si seznanjen z situacijo.Sluzba..kaj je to sluzba??? Zivljenje zelo drago najemnine astronomske malo cenejse je na jugu ampak ce so majhne moznosti dobit delo tukaj so tam se manjse. Da ne govorimo o zdravstu….kaj naj ti svetujem…isci drugje cudezno dezelo…jaz zaradi mojih zdravstvenih problemov ne morem nikamor ma ce ne bi ze sla.

ina93,
Jaz bi rad odšel v Rim delat. Ali bi lahko dobil tvoj kontakt, ker iščem informacije iz prve roke? Vem, da situacija za dobit delo ni lahka, ampak sem pripravljen na to. Sicer bi pa itak vzel vsako delo, ker se moram najprej jezika privadit. Če je možno prosim sporoči.
lp

a je gdo v blizini Pordenona ili Bigolina
lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close