Kdaj končati razmerje
Pozdravljeni,
trenutno sem v hudi dilemi in sicer nevem ali se splača končati razmerje. S punco sva skupaj že več kot 5 let, oba končujeva diplomski študij in se prijavljava na magistrski. Jaz sem dobil ponudbo v tujini, ona pa nekje drugje…in sedaj hoče da skupaj greva na njeno opcijo, meni pa je res moja izbira bolj všeč. Nevem kaj narediti? Vem da je na daljavo pekel, ker sva vmes že bla pol leta in takrat mi res ni bilo lahko, ker me je vsak dan “gnjavila”.
Kdaj ste vi vedeli, da je zveze konec? Ali sem kreten, če jo pustim? V resnici tudi sam nevem ali bi sploh rad z njo nadaljeval še po magisteriju, zaenkrat se ne vidim v zvezi za življenje…a hkrati je edina punca, ki sem jo kdajkoli imel. Ne vem kaj naredit in moji občutki mi tudi ne pomagajo, ker nekaj veliko “ne čutim” do ničesar, samo vem, da si želim it študirat to mojo opcijo. Pa ne me narobe razumet, zelo rad imam dogajanje in vse, samo kar se tiče razmerij pa sem tako nasploh brezčuten se mi zdi, ne samo do nje, ampak do vseh ljudi okoli sebe, mi je precej vseeno za njih če sem povsem iskren. Rad jih imam ja, ampak če bi mi rekli, da jih ne bom več nikoli videl….bilo bi mi hudo prve dva, tri tedne, potem pa bi jih ziher prebolel. Nevem, res rabim še tuje mnenje prosim in prosim pomagajte mi, kako naj izberem, kaj….itd res sem obtičal v svojih mislih in nevem katera izbira je sploh prava
Pozdravljeni,
Takole bom rekla: če nimaš svoje partnerke rad do te mere, da bi bil pripravljen sprejeti kompromis, dogovor oz. najti rešitev kako ostati skupaj – potem je s tem že precej povedano. Iz vašega zapisa imam občutek, da sploh niste pripravljeni najti rešitve, kako bi ostala skupaj, ampak je bila prva stvar, na katero ste pomislili, da jo pustite. Iskreno – s tem ste sami sebi na vse odgovorili. Dobivam tudi občutek, da ste svoje partnerke že rahlo siti in da vas nekako odbija, vas ne zanima in privlači več kot prej … kakorkoli že.
Samo za primerjavo: moj partner in jaz sva našla način, kako uskladiti študij na daljavo in življenje tako, da bova ostala skupaj. Nobeden od naju ni niti za sekundo pomislil na razhod samo zato, ker bi jaz šla na študij v tujino (iz Lj na Dunaj). Zato se mi takšno razmišljanje na splošno zdi zelo neumno.
Pogovorite se še enkrat s svojo partnerko, tokrat bodite iskreni. Če ste res takšni, kot pravite – hladni in brezčutni – ji povejte tudi ta del. Prepričana sem, da si vsaka ženska želi moškega, ki jo bo imel res rad in mu ne bo vseeno, če bosta šla narazen ali ne ter ali se je pripravljen boriti in prilagoditi zanjo ali ne. Bodite iskreni z njo, ker si to zasluži in ne dovolite si, da bi njej in sebi uničil življenje.
Če ste sposobni, kot sami pravite v 3 tednih pozabiti 5 preteklih let z ,,ljubljeno” osebo, potem tukaj sploh ni več kaj za dodati, vse ste povedali.
Če je nimate radi do te mere, da bi jo želeli obdržati za celo življenje in ne vidite prihodnosti z njo, potem je vse skupaj brez veze. Njej in sebi samo kradete čas, leta pa hitro minevajo. Vsak si zasluži biti ljubljen. Kolikor se da razbrati iz vašega dopisa, je ne ljubite, ampak ste se nanjo pač samo navadili.
Za teh pet let pa ne skrbite, ker bodo šla v franže. Kaj pa je pet izgubljenih let v primerjavi s celim (potencialno uničenim) življenjem?
Ko in če boste spoznali pravo punco, ki jo boste zares ljubili, boste videli razliko. Takrat vam nikakor ne bo vseeno, ali bosta šla narazen, kaj in kako bo z vajinim razmerjem – nasplošno vam nikoli ne bo vseeno zanjo in jo ne boste pozabili v 3 tednih.
Ko se imata dva zares rada, vedno iščeta način, kako ostati skupaj in se veselita skupni prihodnosti – to vem in van povem tudi iz lastne izkušnje.
Srečno in lep pozdrav