Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Kdaj imam plodne dneve?

Kdaj imam plodne dneve?

Ne vem kako se izračunajo plodni dnevi, zato bi vas prosila za pomoč. Ker vem, da ste o tem veliko napisali se vam opravičujem. Iz teorije nisem odnesla kaj dosti, zato vas prosim, da mi to pokažete na splošnem primeru. Moja menstruacija se je ta mesec pričela 10. Kdaj imam plodne dneve?

Hvala za odgovor, pa veliko uspešega dela vam želim!

Poleg pričetka M je pomemben tudi ritem pojavljanja M, sicer vam lahko povem le to, da ste imeli ovulacijo v prejšnje ciklusu 14 dni pred pričetkom M, torej zelo verjetno 28.7.2001.

Hvala, mi je že bolj jasno. Koliko plodnih dni pa ima ženska v mesecu?

Še enkrat hvala.

To je zanimivo vprašanje oziroma odgovor: Č smo natančni ima ženska na mesec samo 6 – 8 ur plodnih, vendar je pravzaprav bolj pomembno nekaj drugega, namreč prisotnoset semenčec v ženskih rodilih. Te lahko preživijo tudi 3 dni in več, torej če se spolni odnosi ponavljajo vsaka dva do tri dni, ni pomembno, kdaj je tistih 6 – 8 ur okrog ovulacije, saj je na pravem mestu vedno na “voljo” dovolj “repkastih veseljakov” za oploditev.
Če upoštevamo napake pri izračunavanju pa je število “plodnih dni” lahko med 3 in 15, odvisno od “rednosti ciklusov”.

New Report

Close