Kateri voziček je najbolj praktičen?
Sem tretjič noseča in potrebujem nov voziček, ker prejšnji je zelo nepraktičen. Sedaj pa se v tej poplavi vozičkov res ne morem odločit katerega.
Moje zahteve pa so naslednje. Mora biti lahko vodljiv, čim bolj zložljiv, lahek, ne prevelik vendar še vseeno udoben, kolesa ne smejo biti ne prevelika ne premajhna…Skratka iščem idealen voziček, pa me zanima s katerimi vozički imate najboljše izkušnje.
Zanima pa me tudi ali je košara uporabna. Pri prejšnjih dveh otrocih je nisem imela, z zimsko vrečo pa tudi nisem bila najbolj zadovoljna, ker je vse nekam lezlo. Sta pa se pričela oba že zelo zgodaj dvigovati in nista hotela biti v ležečem položaju. Po moji teoriji je košara uporabna 2 do 3 mesece.Cenovno pa se mi zdi predraga za tako kratek čas. Če se motim me popravite. Verjamem pa da je fino imeti košaro čisto na začetku.
Nisi napisala, po kakšnem terenu bi se največ vozili, vendar na napisano predlagam čisto enostavno – marelo! Peg Perego.vo, Chicco, podobne ima tudi CAM (cenovno po vsej verjetnosti malce ugodnejša) in Pikolo.
Košara da ali ne, po svoji lastni presoji. Naša mulca sta bila najbolj zadovoljna v lupini in to dolge mesece po tistem, ko sta že sama sedela.
jaz sem šla v baby center in preizkusila vozičke – želela sem si pa marelo in, da je čim bolj vodljiva, tako da jo z lahkoto voziš z eno roko, z drugo bi pa držala prvega sina. No, najbolj zadovoljna sem bila z baby weltom (moon izvedba), štirikolesnik (prednja kolesa sta bolj skupaj, zadnja dva narazen). Sem zelo zadovoljna…res pa je, da sem na začetku imela buzza, ki sem ga potem prodala, tako da je bil dojenček na začetku v košari. Baby welt sem kupila, ko je bil sin star ene 4 mesece (sedaj je star 8 mesecev). baby welt se ne da čisto v ležeč položaj, se pa da dokupit npr. nastavke, da daš gor lupinico maxi cosi (no, morda se ga gor tudi košaro od quinnyija – vprašaj prodajalko).
Definitivno Jane slalom pro. Ni marela,ker jaz sem mnenja, da če ti otrok večinoma spi v vozičku je potem prav, da ima vseeno bolj udoben voziček. Jane je tisti pravi voziček in sicer je zelo Vodljiv ( resnično skoraj z enim prstom), hitro se zloži, izredno lahek, priročna nakupovalna košara, troba. Zadnji dve kolesi gresta dol s pritiskom na gumb. Naslonjalo gre čisto do vodoravnega položaja, in naklon se lahko nastavi po cm. Jaz sem imela tudi košaro ampak kot si že sama opazila je uporabna zgolj 2 oz. največ 3 mesece. Mi imamo tudi zimsko vrečo, ki se je super obnesla. Se jo zaveže z dodatnimi trakovi zadaj + tiste luknje od pasov, pa še obojestransko zadrgo ima čez in čez tako, da nam je prišla čez zimo res prav. Sicer pa je tako, vsak bo hvalil svoj voziček. Jaz sem si ogledovala tudi od Bebe Conforta high trek, ki je tudi zelo strupen za videti.
Pa še to pri Janetovemu vozičku je športni del obrnjen stran od tebe, se pravi nima možnosti, da bi lahko nastavila, da bi otročiček tebe gledal med vožnjo , če ti to slučajno kaj pomeni. Pri nas mali ni nikoli pokazal potrebe, da bi nas gledal, ker je vse drugo tako zanimivo zunaj 🙂
Dober nakup ti želim.
Pliko je meni “preklumpast” za po kakem makadamu, je le treba novorojenčka vozit in brez košare si tega tu ne predstavljam. Poleg tega mi tisti rogli namesto ročaja niso nikoli sedli, ker tak voziček res ni lahko vodljiv. Sama sem za drugega imela PP Centro Completo z mehko nosilno košaro in sem bila super zadovoljna, vodljiv, priročen, zlaga se tik tak, razteguje tudi, z eno roko, ni težak, gre v manjše avte in nudi veliko udobja dojenčku. Vozi se lahko v obe smeri, proti tebi in stran od tebe. kolesa so srednja in delno vzmetena, tako da se tudi kak makadam preživi. Nudi zelo dobro oporo dojenčku, tako ležišče kot kasneje sedišča, kar ni nepomembno, če se otrok veliko vozi in iam razvojne težave. Tko da toplo priporočam, naš je že zamenjal lastnika.
Jane ne gre v povsem vodoraven položaj. Pa zložen zasede kar precej prostora. Je pa drugače super voziček in jaz ga ne zamenjam.
Pri nas košare skoraj nismo uporabljali, ker ni hotel ležat, tako da če je že bil v vozičku, je bil v lupinici.
Drugače pa nekateri kombinirajo tako, da kupijo marelo, pa dajo gor ali lupinico ali pa kupijo eno “prenosno” mehko košaro, katero potem položijo v marelo
Če rabiš zložljiv voziček, potem Peg Perego Pliko oziroma te podobne modele (mislim, da imajo novi modeli malo različna imena). Je dobolj udoben, ne rabiš košare (lahko pa jo tudi imaš), voziček boš imela dolgo (lahko tudi namesto kasnejše prave marele), v košari spodaj je ogromno prostora, na rogove lahko obesiš ogromno vrečk, ima dobro zaščito pred soncem… Več nastavitev naklona naslonjala, tako da lahko kmalu začneš čisto po malem dvigovati otroka, če je to potrebno. Gre v majhen avto, od tvingiča naprej. Glede koles: so majhna, jaz ga normalno vizim po makedamu na PST in Rožniku. Res se ga mogoče malo težje vozi z eno roko, vendar se da. Vem, ker veliko klepetam po telefonu med sprehodom, he he.
Vmes sem si sposodila voziček, trikolesnik, pa ni bil bolj vodljiv, sploh pa je bil zaradi majhne košale in torbe ful manj uporaben. Pogrešal sem rogove, da bi obesila kakšno vrečko ali torbico…
To je moja izkušnja.
Lp
VV
vsekakor Peg Perego Pliko oz. Pramette oz. te novejše variante, ki dopuščajo tudi snemanje sedišča in obračanja.
Popolnoma dober je že od rojstva naprej, ležišče se spusti do dol, košare ne rabiš, starejši otrok lahko stoji na polički zadaj. Kar se tresenja po makadamu tuče, pa po dveh otrocih najbrž že veš, da takrat najslajše spijo in se zbudijo tisti hip, ko se vrneš na asfalt 😉
Pri treh otrocih vam bo vsekakor v avtu vedno primanjkovalo prostora (tudi mi mamo tri otroke, Plikota smo nabavili pri drugem in ga ne bi zamenjala za nobenega drugega)… Plikota pa potem, ko naložimo karavana do konca, čez vso kramo vržemo še povrh, pa je. Si ne predstavljam, da bi morala s sabo vlačit kakšno velikokolesno reč, ki bi zasedla pol prtljažnika.
Če imaš blokirana prva kolesa, se ga da tudi z eno roko vozit (Res pa da rabiš uporabiti malo več moči, da ga držiš v smeri, kadar zavijaš, skačeš na pločnik gor in dol…)
Ma, ga ni čez plikota. Pa tolk lahek, da ga komot z otrokom vred neseš po stopnicah. In za moje pojme najkvalitetnejši v tem rangu vozičkov… znanka je istočasno kupila Chiccota, pa je po enem letu že vse živo škripajo in plastika pokala, naš je pa še po 5 letih kot nov (pa smo naložili tudi že vse tri naenkrat gor, he he – tavelik je pestvar tamalega, srednji pa zadaj stal).
lp tanja
Meni je bil zakon quinny…tudi za po makadamu sem bila zelo zadovoljna z njim. Je pa res, da je prilično težak (mislim, da 13 kg).
TFK vozički so odlični, sicer malo višji cenovni razred, ampak za to kar
ponujajo, do sedaj nisem videl boljšega. Verjetno najbolj športni vozički.
Zelo lepo oblikovani, le barv imajo malo. Z drago ga ravno sedaj kopujeva in sva se odločila za joggster x -twist.
Končno jih imajo sedaj tudi pri nas, na http://www.tfk.si
Nam odgovarja Quinny Buzz, košara Quinny Dreamy, lupinica Maxi Cosi.Naša punčka je prespala v košari prva dva meseca, sploh nismo šli spat drugam. Voziček je zelo vodljiv, obrača se na mestu… ne vem no, poglej si tole pa se sama odloči… http://video.google.com/videosearch?sourceid=navclient&rlz=1T4ADBR_enSI294SI294&q=quinny+buzz&um=1&ie=UTF-8&ei=Rj0mStqaJ4vAsAbci8WCBg&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#
PRIPOROČAM chicco trio4me. Meni je full všeč, zloži se na marelo, lahek, skratka, jest sem zelo zadovoljna z njim.
Kupis v kompletu, vse troje (se pravi, lupinica, košara, in sportni del. Moj sonček je star 5 mesecev in pol in smo že na sportnem delu :-).
Prva dva kolesa sta gibljiva, zadnja fiksna in ga res lahko obrneš na mestu.