Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina katera pasma psa bi bila primerna zame?

katera pasma psa bi bila primerna zame?

Vse tri pasme so zahtevne za nekoga, ki nima izkušenj. Prav tako sam vrt ni nujno plus, saj praktično noben od naštetih ni ravno za puščat zunaj brez nadzora.

To je res da nimam veliko iskušen tudi moja teta je imela psa. Imela je sibirskega haskija ki sem ga že velikokrat peljala na sprehod in skrbela zan ,ko je šla teta na dopust za kakšne 3 dni .Seveda pa bi z svojim psom hodila v pasjo šolo.Bi mi lahko predlagali še kakšne druge pasme ki so večje saj nad majhnimi pasmami nisem ravno navdušena?Gledam tudi v naprej saj se bomo preselili tam bo veliko več prostora kot zdaj, ker sem v stanovanju.Namreč všeč mi je tudi beli švicarski ovčar.

Najprej se vprašaj, kaj od psa pričakuješ in kaj mu lahko nudiš. Oziroma za slednje tudi, koliko si lahko v dogovoru s teboj privoščijo tvoji starši – tudi finančno. Ker želja gor ali dol, glede na tvoja leta bo finančno pes breme tvojih staršev, pa tudi sicer kot 14-letno dekle ne moreš nositi (popolnoma vse odgovornosti) za psa. Hkrati si na pragu velikih sprememb; odhod v srednjo šolo, kasneje na faks, puberteta, ljubezen ipd. Veš, čez kakšno leto bodo (lahko/najverjetneje) tvoje prioritete in čas razporejene popolnoma drugače kot danes. Koliko ste se pravzaprav o tem doma že pogovorili?

Veliko smo se pogovarjali in tudi onadva sta pripravljena kdaj poskrbeti za psa prav tako moja teta.Vem da bom šla v srednjo šolo ampak to ne pomeni da zan ne bom imela nič časa.

Stara sem 16 let.Že zelo dolgo časa si želim imeti psa.Imam že kar nekaj izkušen z psi saj je imela moja babica psa, ki pa je žal umrl.Rada bi pasmo ki je kar precej aktivna ,ki naj bi imel sredne dolgo dlako ali kratko saj želim da bi imela pasma rada mraz in vodo.S psom bi hodila tudi v pasjo šolo saj bi rada včasih rada sodelovala pri agilitiju in kakšni pasji rastavi.želim tudi da je pes dokaj velik saj me manše pasme ne zanimajo preveč.Seveda bi rada psa z rodovnikom in se zavedam odgovornosti.Časa imam zelo veliko kadar pa ga nebi mogla peljati na sprehot bi ga pa moja sestra,Ki si tudi zelo dolgo želi psa.Seveda pa sta še starša pripravljena vskočiti.Že dolgo časa iščem po internetu pasme ki ustrezajo mojemu opisu in do sedaj mislim da sta najbol primerna sinirski haski,vzhodnosibirska lajka,beli švicarski ovčar,veliki švicarski planšarski pes,in še ameriški staffordshire terier.

Pri agilityju ne moreš sodelovati včasih, ampak so potrebni redni treningi. Kako jih boš sfurala glede na to, da očitno tudi za vse sprehode že zdaj veš, da časa ne bo? Nadalje – imate treninge kje v bližini? Če ne, razmisli o možnostih prevoza – kako, kdo itd.
Z ne dovolj oz. skoraj preveč izkušnjemi sta za tvoje želje sibirski haski in vzhodnosibirska lajka neprimerna. Za agility je popolnoma neprimeren švicarski planšarski pes.

rottweiler,boxer,staffy,malinois,angleški bulldog,francoski bulldog.

Večje pasme:
-Saarlos wolfhound,
-weinmarski ptičar,
-belgijski ovčar malinos
Manjše pasme:
-kratkodlati jack rusell terjer,
-pritlikavi nemški pinč,
-beagle

Zakaj odgovarjaš na 6 let staro temo? Psa so verjetno že zdavnaj kupili.

Chivava

New Report

Close