katera pasma psa bi bila primerna zame?
Pasma je vsaka OK, če tebi paše oz. ima tisto, kar ti od psa pričakuješ 😉 Ni pa nobena taka, da bi me kdaj toliko zanimala, da bi se bolj poglabljala v psarne oz. vzreditelje, tako da tu ti bolj težko pomagam. Je pa gdč. Alenka iz ŠKD Bajke vzrejala NO delovne linije, tako da se morda lahko tudi nanjo obrneš po kakšen nasvet.
Vprašaj še tule: http://www.pesjanar.si/forum/index.php 😉
Ja nakupa sem se res lotila zelo resno ker se mi zdi da je to nujno.Pes je živo bitje in odgovornost tako da želim biti nanj maksimalno pripravljena.Mamulka če se spoznaš na nemške ovčarje bi te prosila če mi svetuješ glede psarne(zgoraj navedene,lahko priporočiš tudi svojo).Saj bom povprašala tudi na drugih forumih ampak jaz bi rada čim več mnenj,izkušenj,predlogov,nasvetov da se bom lažje odločila.
Zakaj ne obiščeš kako bližajočo se razstavo, in tam pogledaš nemške ovčarje, povprašaš vzreditelje itd. Najde se zeelo prijaznih vzrediteljev, ki odgovorijo na vsa vprašanja, ti poštimajo psa da ga lahko poslikaš, pobožaš, ti povejo kaj dodatnega pri pasmi, na kaj je treba paziti. Skratka, nekaj jih je zeelo prijaznih in vestnih vzrediteljev.
So pa tudi taki, ki imajo s sabo preveč psov in jih samo poberejo za v ring, vrnejo v boks, vzamejo drugega psa, v ring, nazaj v boks itd. Psi pa celi nesrečni cvilijo v tistih boksih. Če pogledaš psa, ga obrnejo stran, češejo s takim neobčutkom in vnemo da kar glava boli..groooza..takih se jaz na daleč izogibam…
sicer tema ni ravno nova ampak vseeno
poglej najbolj ti priporočam labradorca sicer je cena za rodovniškega kar zasoljena (800€) se splača.
mi smo zasrali ker ga nismo dali takoj v pasjo šoli sicer zna osnovne ukaze (poleg,sedi,prostor)nam je že parkrat pobegnil.
Pes je zelo ljubeč in prijazen do otrok potrebuje veliko gibanja vendar vseeno ne preveč ker naš že ima displazijo kolkov in ne more biti več tako aktiven ampak vseeno se more gibat ker če ne izgubi kondicijo.
za neko ni potrebno veliko dela dovolj je že če ga 1-2x dnevno pokrtačiš z krtačo z zobci in nato še mehko da gredo dlake dol. Kopati ga pozimi ne boš mogla razen, če boš notri poleti ga bošpa morala prati vsaj en krat na 2 tedna
boks pri teh pasmah kar odpiši ker morajo biti v stiku z gospodarjem sicer lahko postane zelo otožen (nažalost ga ima moja babi v boksu ker imamo malega otroka in ne bi mogel biti notri-ga pa zato imamo kar velikokrat zunaj še posebi poleti) in žalosten.
upam, da si se odločila za pravo pasmo vednar ti razstave odsvetujem ker ne in tudi ne bom tega nikoli podpirala:)
Kaj pa Borderski Ovčar? Je predvsem delovni pes. Uporablja za spremstvo starejših oseb. Je družaben in vdan pes, vendar se redko pusti ljubkovati. Ima zelo visok inteligenčni kvocient in se na komaj naučen ukaz odzove skoraj takoj, zato se je pa treba tudi veliko ukvarjati z njim. Pes je resss prečudovit, apmak mislim da kr zahteven.
Upam da sem kaj pomagala 😉
stara sem 14let.že zelo dolgo si želim imeti psa.ubistvu kar podobna zgodba kot pri nevem123.Sem oseba k ima raje mras kot vročino sem tudi zelo športna in mislm da mi bo štiri nožen prijatel prav prišel.Najbol sem sigurna za sibirskega haskija in Zahodnosibirska lajko nevm pa kaj vi mislite sem tudi zelo družinska kmalu pa se bomo preselili v hišo z vrtom pripravljena pa sem ga tudi peljati v pasjo šolo drugače pa mi je tudi zelo všeč vižla