Najdi forum

Kako reagirate, ko vas nekdo ne razume?

V zadnjem času opažam, da se mi v določenih situacijah hitro vklopi potreba, da dodatno pojasnjujem ali se prilagajam, kadar nekdo ne razume mojega načina razmišljanja.

To se mi dogaja že dlje časa in zdaj to preprosto zaznavam kot dejstvo, brez posebnega pomena.

Zanima me, ali tudi vi opažate pri sebi tudi kaj podobnega v komunikaciji z ljudmi? Kako reagirate, ko vas nekdo ne razume?

Opazovalka, se to nanaša tudi ali predvsem na temo: “Nevidna dinamika, ki jo ljudje pogosto spregledajo”?

Veš, popolnoma človeško je, da ne more vsak razumeti tvoj način razmišljanja. Pa četudi je pravilen. Zato je logično in pravilno, da poskušaš na čim bolj enostaven način obrazložiti način tvojega razmišljanja. Ali pa tudi ne. Odvisno kako gledaš na sogovornika.

Ni pa se ti potrebno zaradi tega posebej prilagajati.

Odgovor na objavo uporabnika
december85, 31.05.2026 ob 20:16

Opazovalka, se to nanaša tudi ali predvsem na temo: “Nevidna dinamika, ki jo ljudje pogosto spregledajo”?

Veš, popolnoma človeško je, da ne more vsak razumeti tvoj način razmišljanja. Pa četudi je pravilen. Zato je logično in pravilno, da poskušaš na čim bolj enostaven način obrazložiti način tvojega razmišljanja. Ali pa tudi ne. Odvisno kako gledaš na sogovornika.

Ni pa se ti potrebno zaradi tega posebej prilagajati.

Moje vprašanje je bilo bolj usmerjeno v to, kako drugi pri sebi doživljajo trenutke, ko jih nekdo ne razume in ne toliko v razlago mojega zapisa.

Z  veseljem preberem tvojo izkušnjo.

Odgovor na objavo uporabnika
Opazovalka230, 31.05.2026 ob 10:20

V zadnjem času opažam, da se mi v določenih situacijah hitro vklopi potreba, da dodatno pojasnjujem ali se prilagajam, kadar nekdo ne razume mojega načina razmišljanja.

To se mi dogaja že dlje časa in zdaj to preprosto zaznavam kot dejstvo, brez posebnega pomena.

Zanima me, ali tudi vi opažate pri sebi tudi kaj podobnega v komunikaciji z ljudmi? Kako reagirate, ko vas nekdo ne razume?

Ja, se zgodi, da z nekaterimi ljudmi nisem na isti valovni dolžini. Nič hudega, če kakšnih pomenov ne razume tako kot jaz. Ko začutim, da bi razlaga kaj pripomogla k razumevanju, povem po šolsko, če ne, pa pustim kot je.

Draga Opazovalka320 poskušam te razumeti  kaj te zanima. Verjetno ne, ko je področje komunikacije,  opazovanje področje fizikalnih zakonov. Tu se nekaj razume ali ne, v tem primeru ne vsiljujem svojega prepričanja, če nekdo ne razume pač ne razume. Je pač glup on ali pa jaz, in tu se konča.

Če te prav razumem zanima te komunikacija med ljudmi, vezana bolj na čustveno plat. Poveš nekaj, da bi pomagala, odziv pa ni takšen kot si ga želiš. Morda je odziv takšen kot je, ker nimaš prav, ali pa imaš prav, pa te ne razumejo, zato se rajši prilagodiš, da se izogneš še večjemu konfliktu. Vendar to ni prav.

Draga Opazovalka predlagam, da si izmisliva nek fiktiven (lahko pa tudi stvaren) primer in na njemu gradiva česa kdo ne razume ali pa razume še kako dobro.

Res pričakujem tvoj odgovor. Če misliš, da je vse preveč osebno, piši na ZS. Do takrat pa prisrčen pozdrav.

New Report

Close