Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija Kaj mislite, da je to?

Kaj mislite, da je to?

Pozdravljeni

Že nekaj mesecev tipam bulico med brisanjem, ki hitro zakrvavi, ko čistim ta predel. Krvavitev ni obilna in se tudi hitro ustavi. Nemalokrat ta del tudi oteče in peče, vedno po krvavitvi. Bulica se nahaja že v anusu, a se jo vidi, če ta del raztegnem.

S pomočjo ogledala sem si ogledal anus. Na prvi pogled nič posebnega, razen bele gube na vrhu zadnjika (pri presredku). Ko pa to gubo raztegnem, nastane bela vdolbina, znotraj nje pa vidim to bulico, ki je rdeče barve. Bulica je trda in majhna (približno 1 mm), a se jo zlahka zatipa.

Odvajanje blata ni boleče, razen če je trdo.

Kaj mislite, da bi to bilo? Sem prebral vse o hemoroidih, fistulah, fisurah in si ogledal slike, a me nič ne spominja na to. Skrbi me, da ni kaj bolj nevarnega …

Hvala in lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
29 letnik, 23.02.2026 ob 12:09

Pozdravljeni

Že nekaj mesecev tipam bulico med brisanjem, ki hitro zakrvavi, ko čistim ta predel. Krvavitev ni obilna in se tudi hitro ustavi. Nemalokrat ta del tudi oteče in peče, vedno po krvavitvi. Bulica se nahaja že v anusu, a se jo vidi, če ta del raztegnem.

S pomočjo ogledala sem si ogledal anus. Na prvi pogled nič posebnega, razen bele gube na vrhu zadnjika (pri presredku). Ko pa to gubo raztegnem, nastane bela vdolbina, znotraj nje pa vidim to bulico, ki je rdeče barve. Bulica je trda in majhna (približno 1 mm), a se jo zlahka zatipa.

Odvajanje blata ni boleče, razen če je trdo.

Kaj mislite, da bi to bilo? Sem prebral vse o hemoroidih, fistulah, fisurah in si ogledal slike, a me nič ne spominja na to. Skrbi me, da ni kaj bolj nevarnega …

Hvala in lep pozdrav

Lp! Na podlagi opisanega težko postavim diagnozo, vsekakor bi bil pregled na mestu.
glede na opisano je še najbolj verjetno da gre za kak stražar v formaciji ob kronični fisuri, ampak saj pravim, težko na podlagi opisa… lahko je tudi kakšna bradavica..

glede na to, da spremembo opažate že nekaj časa, svetujem opredelitev v živo.

Pozdravljeni še enkrat

Bil sem na pregledu pri proktologu in res je šlo za kronično fisuro, poleg tega je opravil tudi ligaturo notranjega hemoroida 2. stopnje.

Me pa malo bega predpisano zdravilo oz. mazilo: Instillido brizge. V izvidu piše, da si moram to 5x dnevno aplicirati. V škatli pa je samo 10 brizg. A to pomeni, da je ena škatla v bistvu samo za dva dni? Ali si samo malo gela kanem na prst in vmasiram v ta predel? Bega me tudi ker piše, da se brizgo in gel takoj po odprtju ter uporabi zavrže. Skratka, malo čudno se mi zdi vse skupaj. Poleg tega ni bilo napisano niti, koliko časa se moram mazati. Kontrolo imam čez približno dva meseca. Ali se moram mazati do kontrole?

Hvala in lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
30 letnik, 24.06.2026 ob 14:51

Pozdravljeni še enkrat

Bil sem na pregledu pri proktologu in res je šlo za kronično fisuro, poleg tega je opravil tudi ligaturo notranjega hemoroida 2. stopnje.

Me pa malo bega predpisano zdravilo oz. mazilo: Instillido brizge. V izvidu piše, da si moram to 5x dnevno aplicirati. V škatli pa je samo 10 brizg. A to pomeni, da je ena škatla v bistvu samo za dva dni? Ali si samo malo gela kanem na prst in vmasiram v ta predel? Bega me tudi ker piše, da se brizgo in gel takoj po odprtju ter uporabi zavrže. Skratka, malo čudno se mi zdi vse skupaj. Poleg tega ni bilo napisano niti, koliko časa se moram mazati. Kontrolo imam čez približno dva meseca. Ali se moram mazati do kontrole?

Hvala in lep pozdrav

Lep pozdrav!
gel ki ste ga dobil je po učinkovini popolnoma enak kot naprimer Modolex protihemoroidno mazilo. Gre v bistvu za lokalni anestetik, torej prehodno omrtviči predel, učinek drži do nekje pol ure.
da ga je potrebno zavreči je predvsem zaradi njegove primerne indikacije – uporaba pri kateterizaciji mehurja, kjer mora biti gel sterilen; to pomeni vsakič na sveže odprt.
pri masaži analnega kanala to ni potrebno, saj že v štartu imamo opravka z nesterilnim okoljem.
lahko naredite kot ste predlagali, malo gela kanete na prst in vmasirate.