Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva izpustitev ene K tabletke

izpustitev ene K tabletke

Pozdravljeni!
KT jemljem nepretrgoma že 10 mesecev, vendar se je sedaj zalomilo. Ker sem morala nenadno v bolnico in nisem imela KT s sabo jih nisem vzela. Zadnjo KT sem vzela v petek zvečer ob 20-ih, naslednjo pa v nedeljo ob 13-ih in nato kot ponavadi ob 20-ih in tako naprej. Zanima me ali je kotracepcija še zanesljiva? Vmes nisem imela spolnih odnosov.
Hvala za odgovor.
Lp,
Lina.

Draga Lina,

če ste v konkretnem ciklusu pred izpustitvijo ene tabletke uživali redno tabletke vsaj 7 dni, potem se zaradi izpustitve te zgoraj omenjene tabletke ne bo zgodilo nič. Če je od pričetka konkretne tablice do izpustitve prve tabletke preteklo manj kot 7 dni, potem obstaja manjša verjetnost, da bi lahko prišlo tudi do ovulacije vendar, če tabletke jemljete že 10 mesecev, sluznica maternice za vgnezdenje po vsej verjetnosti ne bo dovolj primerna in se nosečnost, če bi do oploditve prišlo, “ne bo prijela”. Izjeme pa so seveda možne, zato ob izostanku M vsekakor naredite test za nosečnost.

New Report

Close