izpadanje las in PCO
Pozdravljeni!
Pred parimi meseci sem nehala jemati KT. Prejšni mesec sem bila na pregledu pri ginekologinji, ki je na ultarzvoku videla policistične jajčnike. Ker nisem vedela , da imajo moji problemi povezavo z ginekološkimi problemi, bi rada vprašala vas.
Močno mi izpadajo lase, če grem z roko skozi, mi v njej ostane šop las – v teh mesecih od kar ne jemljem več KT so se mi močno razredčile. Iz meseca v mesec imam tudi gršo kožo , ta ciklus pa imam boleče dojke.
Zanima me, če je to dovoljšen razlog, da še enkrat pokličem ginekologinjo in da zahtevam kakšna zdravila za moje stanje, ki me dela kar precej živčno.
Lep pozdrav!
Draga Vesna,
izpadanje las je lahko samostojen simptom oziroma znak, da nekaj ni tako kot bi moralo biti. Lahko je v ozadju tudi kaj resnejšega. Vsekakor morda ni dovolj pregled pri ginekologu in bo potreben še endokrinolog in/ali dermatolog. Pogovorite se tudi s svojim splošnim zdravnikom, ki ima tudi dober vpogled v vaše zdravstveno stanje in bo morda znal bolj objektivno oceniti, kam trenutno bi vas bilo najbolj pametno poslati v nadaljnjo obravnavo.