Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Izostanek menstruacije

Izostanek menstruacije

Lep pozdrav!

Stara sem 21 let in se aktivno ukvarjam s športom.

V mesecu maju sem imela zelo natrpan urnik. Treningi so bili dva krat dnevno po dve uri in pol – vsak dan. Ob vseh teh naporih, pa je so še dodaten stres predstavljali izpiti na pravni fakulteti.

V maju je bila menstruacija normalna, zdaj v juniju pa zaostaja 10 dni. Zanimalo bi me, če lahko športni napori in stresne situacije kaj vplivajo na izostanek menstruacije?

Najlepša hvala!

Seveda! Ovulacijsko-menstruacijski ciklus je lahko zelo občutljiv na “stres” in ob pretiravanju lahko iztiri. No, kljub temu naj bo ob izostanku M ter ob vsaj teoretični možnosti, nosečnost prva misel. Da ne bi prišlo do “začudenja” po nekaj tednih ali celo mesecih, kar se še vedno prepogosto dogaja, češ, “mislila sem, da je to stres!” ali “mislila sem, da je to že mena” ali “navajena sem, da imam neredne menstruacije pa se mi ni zdelo nič čudnega, če 3 mesece ni menstruacije” itd. itd.

živjo

hotela sem ti samo povedat svoje izkušnje kar se tega tiče: moja Menstruacija je bila kar dosti redna, na 30 do 34 dni. Pol sem pa imela ful izpitov, pa še oče je umrl…. pa je nisem dobila 2 meseca. Seveda sem šla takoj narediti nosečniški test, ki je bil negativen. Nato mi je še dolgo časa zamujala, dokler nisem opravila izpite in se malo umirila glede očeta.

vidiš, kako stres vpliva na to.

lp olivija

New Report

Close