Najdi forum

Sem mati 7 mesečne hčerke, ki je zelo zdrava in ni nikakršnih problemov.
Toda po štirih mesecih po porodu sem spet zanosila, začela sem
opažati rjavkast izcedek iz nožnice. Seveda sem takoj odšla k zdravniku in mi je dal nekakšne hormonske tablete.
Vprašujem se kako dolgo naj skrbim, da ne bi prišlo do splava?
Zdravnik mi je rekel naj dosti počivam, toda skrbeti moram še za
hčerkico, namreč še vedno jo dojim?
Ali lahko moj partner v tem primeru dobi bolniško?
Sploh ne vem kaj bi naredila, sem pa tako vesela, da sem spet noseča.
Prosim, da mi čimprej odgovorite, da se psihično pomirim.

Draga Ana,

uradno vaš mož lahko dobi le stalež za pomoč in postrežbo, če bi bili vi nepokretni ali če bi bil otrok bolan, vi pa nezmožni za nego otroka. V praksi se to zgodi zelo redko in še to le za nekaj dni, torej vam to ne reši vprašanja cele nosečnosti. Na srečo ni vse tako črno, kot se bojite. Tak izcedek v nosečnosti ni tako redek in se v preko 50% ne nadaljuje v splav ne glede na to kaj delamo. S samim počivanjem v primeru, da ima “namen priti do splava” namreč ne moremo rešiti nosečnosti. Počivanje se je izkazalo umestno le za “podaljšanje nosečnosti” po 24.-25. tednu, ko cerklaže ne moremo več narediti in imamo pravzaprav namen nosečnost podaljšati le za nekaj dni ali tednov, tako, da se vsaj ne bi rodil kritično nezrel nedonošenček. Če gre za resno ogroženost nosečnosti že v prvi tretjini, potem lahko nekoliko pomagamo s hormoni (vprašljiv učinek) in s cerklažo, če gre za čisto popuščanje materničnega vratu brez infekcije. Vse ostalo nima smisla in ne pomaga, tudi mirovanje ne. Počivanju sicer v klasičnem porodništvu pripisujemo preventivni učinek vendar nobena raziskava do zdaj ni mogla potrditi učinkovitosti teh priporočil ali drugače povedano: karkoli boste (ste) počeli, bo izid enak.

New Report

Close