Izcedek
Spoštovani!
Dokaj časa že imam rjavkast izcedek zelo neprijetnega vonja, včasih celo po amoniaku. Zadnje čase občutim tudi srbenje po sramnih ustnah. Občasno se namažem s Canesten kremo, kar srbenje nekoliko ublaži. Ko sem bila pred tedni na ultrazvoku trebušne votline mi je zdravnica rekla, da ni prepričana, ali imam za maternico miom ali pa je to jajčnik. Zanima me, ali je lahko izcedek od mioma ali od česa drugega.
Zanima me tudi, kdo lahko opravi operacijo sramnih usten, če so predolge. Ali to lahko stori ginekolog operater ali lepotni kirurg in kje se to dela.
Hvala za odgovor.
Draga Jasna,
Glede dolzine sramnih ustnic si ginekologi nismo enotni ťkolikšneŤ naj bi bile normalne. Osebno menim, da so sicer kakršnekoli normalne, ce pa vas motijo take kakršne imate, jih je tudi na vašo zeljo mogoce operativno zmanjšati. O tem sem ze pisal v forumu. Ce zelite, vam lahko posredujem konkretno kolegico, ki vam bo gotovo ustregla, vendar mi pišite direktno na mail: medicus@earthling.net saj njenega imena ne morem kar objaviti na forumu.
Kar zadeva zaudarjajoc izcedek, ki ima vonj po gnilobnem ali po ribjem, gre zelo verjetno za vaginalno bakteriozo, stanje porušenega ravnotezja noznicne flore v korist bakterijam, ki zivijo brez kisika in ustvarjajo ťgnilobno razpadanjeŤ namesto normalne ťmlecnokislinske reakcijeŤ. To stanje se zdravi in vecinoma pozdravi z antibiotikom
Metronidazolom ali Klindamicinom. Zaupajte svojo neprijetno tezavo ginekologu, ki vam bo predpisal ustrezno zdravilo.