Najdi forum

IZBIRA KT

Najprej bi Vas lepo pozdravila in bi vas prosila,če mi lahko odgovorite na naslednje vpršanje:Ko sem brskala po forumu sem zasledila,da obstajajo tudi KT,ki se jih jemlje tudi po 3-4 škattlice skupaj in šele nato nastopi pavza ter menstruacija.Zanima me kdaj in komu jih ginekolog predpiše in ali ima tako jemanje KT stranske učinke,kajti vsaj moje mnenje je,če ni povečanih stranskih učinkov,si vsaka ženska želi imeti na leto čim manj menstruacij.Namreč ginekologinja mi je predpisala Cilest KT in bi jih takoj zamenjale za take,če ni kakega drugega razloga
Za odgovor se vam vnaprej najlepše zahvaljujem
LP:)

Draga Tina,

Ni res, da si vse ženske želijo čim manj mesečnih krvavitev. Moje izkušnje z ženskami “mediteranskega tipa” so take, da imajo menstruacijo “vcepljeno” kot nekaj nujno potrebnega za “zdravje” in jih je potrebno precej prepričevati, da se “vdajo” in sprejmejo pravo logiko. Res je tudi, da iz menstruacije naredijo “več cirkusa” kot severnjakinje in je na splošno zelo “uporabna tema” v družabnem življenju. Razlike so tembolj očitne, bolj ko gremo na sever in na jug.
Za tako jemanje, kot sem ga omenil v nekaj odgovorih ni potrebno imeti posebnih tablet. Za to so primerne katerekoli monofazne tabletke, torej take, kjer imajo vse tabletke v tablici isto sestavo (navzven isto barvo), torej tudi Cilest. Ugotovili so le, da se po nekaj tablicah lahko prično pojavljati vmesne krvavitve, zato je potrebno “umeriti” število zaporednih tablic” individualno. Običajno dobro deluje sistem 3h tablic, pri nekaterih pa tudi 4h.

New Report

Close