Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva IVF in dodajanje HCG

IVF in dodajanje HCG

Pozdravljeni!

Pred približno mesecem in pol sem bila na na ET – transferju kjer so mi vstavili dve celici. Po osmih dneh sem dobila mesečno perilo. Naj ob tem še povem, da sem hormon za podporo nosečnosti dobila samo v bolnišnici, vendar sem v navodilih kako poteka postopek prebrala, da se ta hormon mora dobiti še četrti in šesti dan.
Zanima me kako določijo kdaj in koliko krat moraš dobiti ta hormon?

Hvala za odgovor in lep dan!

Draga Tanja,

bolje da postopek prepustite strokovnjakom kot da “brskate po literaturi” in primerjate različne stvari, ki jih ne morete razumeti med seboj. Če bi bile stvari tako enostavne kot “kuhanje” potem bi za to ne bil potreben tako dolg študij in specijalizacija in subspecijalizacija in številna dodatna izobraževanja itd. itd. Verjemite, da so tako kot so, zagotovo ravnali prav. Tisti listek z informacijami očitno ni izdelan za “vse primere” in tudi verjetno ni “ažuriran” po najnovejših spoznanjih. Uspeh IVF postopka namreč še zdaleč ni tako zelo odvisen od injekcij HCG-ja kot se je nekdaj mislilo. HCG pa se daje “po občutku” oziroma zgolj preventivno in nimamo nobenega oprijemljivega podatka, s pomočjo katerega bi znali predvideti, komu bo to zagotovo koristilo, kdo pa bi ga sploh ne potreboval. Tako ga pač dobijo “skoraj vsi” predvsem taki, pri katerih je bila stimulacija jajčnikov manj podobna naravnemu ciklusu. (PCO, hormonske motnje, dolgi protokol, starejše ženske, ICSI…..)

New Report

Close