IVF/ICSI/IUI 2021
Evy, ravno danes mi je odgovorila kolegica, katere moz se ukvarja s konopljo, da on ne priporoca cbd-ja za namene plodnosti, ker thc v bistvu naj ne bi dobro vplival na plodnost. Cbd, kakor pravi, je bolj namenjen tezjim boleznim, kjer prevladujejo bolecine in za imunski sistem. Ti samo prenasam sporocilo v vednost, odlocitev pa je tvoja. Jst sem se vedno bolj slabo, s kaksnim svetlim dnevom. Se vedno brez energije, glavoboli, slabost v voznji in proti veceru, prebava me ubija fizicno in psihicno etc etc. Ja, blizam se safe zonu, ampak vseeno ne bom sproscena dokler ne opravim nuhalne in potem dopolnem 13. teden. A si slisala morda kdaj za macino travo oz. črno meto (Marrubium vulgare)? Ta naj bi mocno spodbujala jajcnike in veliko zensk je kao s tem zanosilo. Jst sem si jo kupila od slovenskih zeliscarjev v obliki tinkture, a sem jo imela tudi v cajni mesanici iz Sticne. Morda to sprobas do naslednjega postopka?
Jagoda1212, očitno sva na istem..en velik objem ti pošiljam, dobro vem kako se počutiš. Je zelo težko, ampak bova morali zbrati moči za nove boje. Meni je dr. Lomškova sporočila enako kot tebi. Si začela že kaj bolj krvaveti?
Jaz imam pa eno vprašanje za vse tiste, ki ste že kdaj doživele tako zgodnji splav (torej že nekje v 5. tednu) – ali se je vaša krvavitev kmalu nadaljevala z menstruacijo ali šele po nekem daljšem času? Jaz sem krvavela dober teden, ampak so bile bolj rahle krvavitve, po kapljicah in niti ne znam določiti v katerem trenutku naj bi prišlo do splava, ker nisem imela nobenih krčev/bolečin, ampak zgolj upadanje hormona na krvnem testu. Danes pa se je konkretno ulilo in ne vem kaj naj si mislim – ali je možno, da se je že vse sčistilo in je zdaj nastopila menstruacija?
Zdravo punce.
Jaz sem le zbrala voljo in odposlala mail o negativnem rezultatu v Mb. Na krvnega nisem sla, ker ni imelo smisla. Tista krvavitev od 8. do 11. dne je bila menstrualna, ker sem zdaj ze par dni brez gela, pa nic vec ne pritece. Ce ne druga, sva vsaj srecna, ker se spet lahko “cartama” 😇
Poslala sem se en mail posebej G, ki naju vodi in jo prosila, da naju cim prej uvrsti v nov postopek, pa se vprasanja glede dodatnih preiskav, vkljucno s scratchingom maternice. Upam, da odgovori. Pa osebnemu zdravniku sem se poslala za pregled celotne krvne slike. Da mi ne bo dolgcas zdaj vmes 😁 Zdaj pa naj cudezno rata po naravni poti in vsemu skupaj pokazemo sredinca 😜
Vas spremljam in spodbujam se naprej. Koga vse cakamo z novicami?
Pozdravcek in vse dobro 🤗🤗🤗
Jaz sem danes 5. dan po transferju, pocutje mi dnevno niha, edino res sem fuuul utrujena. Cel vikend sem dobesedno prespala, vsake toliko me malo spika po maternici/jajcnikih. Danes sem se ze komaj zadrzala, da nisem delala testa, itak je se ful prezgodaj, vem. Planiram ga pa sicer delat za vikend, ce me ne bo prehitela M…
Hei.
Se mal oglasam, sva velika 29mm, sva v 9 tednu in 3 dni. Vse je ok z nama, mami je dobla materinsko, srcek je ok, neki sm se premiku celo.. ❤️😎😇😍
Moj nasvet je enak kot mnenje moje osebne G…in to je, da najprej naredi samo nuhalno in ce bo vse ok (drzim pesti!) se ne ubadaj z Niftyjem, ker je (spet) po mojem mnenju precenjen. Zakaj tako mislim in kako to utemeljujem? Preprosto, ker dejstvo je, da je Nifty presejalni in ne diagnosticni test (kot npr. amniocenteza). Najprej sem tud jst podlegla tej skomercializirani nifty evforiji, potem sem pa malo bolj racionalno razmislila in se odlocila, da grem jst zaenkrat delat samo nuhalno ( celo dvojnega hormonskega testa ne zelim delat, ceprav me mika, ker kao zvisa % natancnosti nuhalne, jo dopolne). Ker itak cez nekaj tednov je morfologija, ki izjemno natancno pove kako je s plodom. Res je tezko cakat, a itak ni neke razlike, ce ves da je s plodom kaj narobe zdej ali pa cez nekaj tednov. Itak so ti pa verjetno povedali na prvem pregledu, da nobena metoda ni 100% zanesljiva in vedno obstaja moznost, da se otrok rodi z napakami ali pa celo (bohnedaj) iz nekih razlogov umre v maternici. Poznam primer zenske, ki so ji vsi testi pokazali, da je otrok ok, na koncu je rodila otroka z Downovim sindromom. Se to, Nifty ti lahko v 12.tednu pokaze, da je vse ok, cez en dan ali teden pa pride do kromosomske okvare in to izves sele na morfologiji ali po porodu.
Ampaaak, da ne bomo crnogledi… vse bo ok in ce si se neomajno odlocila za Nifty da bos bolj mirna, kar izvoli. Jst si bom to preiskavo pustila za drugo ali tretjo moznost, ce nuhalna ne bo ok.
Drugace pa Nifty delajo ze skoraj vsepovsod, ker rabijo sam tvojo kri. Ni pa tok vazno kje delas, ker to itak posljejo mislim da v GenePlanet, kjer potem naredijo analizo.
Jst sem tud ze opravla vse preiskave za kri in vodo, ko sem imela prvi pregled, sem bila cele dve ure v zdravstvenem domu huh.
Punce jutri imam prenos v Dravljah-a to se opravi tudi v prostorih, kjer se dela punkcija? v operacijskem bloku? Upam, da bo Reš dovolil, da je pri prenosu prisoten tudi moj partner-glede na to, da se to zadeva obeh.🙄
Pa še tole, pise da pri prenosu je treba imeti zmerno poln mehur…drugje sem prebrala, da mora biti pol mehur…
Jo že zdaj me dajejo živci..😬😬
V istem prostoru kot se dela punkcija se opravi tudi transfer v Dravljah. Pri nama moj moz ni bil z mano, je pocakal zunaj. Sicer Reš ni nic rekel, da ne sme bit zraven, sam mene je tako hitro posibal v “operacijsko”, da se nisva sploh razmisljala o temu, da bi bil zraven, ker prenosa je v nekaj minutah konec.
Srecnooo in porocaj kako bo slo 🥰👏💪
Evo prekmal veselje, kmala po UZ vceri sm dobla mocne krce, in kr fajn zakrvavela, dons pa se v izi kaka rjava pikica na vlozku se zjutri, zdej lezim in ni nic.. Slabo mi je se vedno, joske me se vedno bolijo.. Tko da kar bo bo, nimas kej kle do konca nkol ne ves. . Pocakala bom do jutr ce se ne neha vse skup bom sla k ginekologu.. Uni tableti k ti dajo so itak blazji zegn, ce ti je usojen splavt tko pac je.. 🙁
Ampak! Sam da neki se omenim, itak mam krce ze od 6ga tedna, in cca. V 7 tednu sm vzela une sumece tablete magnezijeve(magnesol, pise prav da ni nbenih raziskav narjenih, kao ne garantirajo za nosecnce, ceprav jih vse sopajo) no v glavnem dobila po tem res rahel rjav izcedek, sm rekla jih raj ne bom ane in sm potrpela k sm mela krce, vceri so bli pa ful mocni krci in jst takoj k sm vzela te magnezineve sumece tablete, ama ze k sm sla na prvi urin takon ful zakrvavel (pac v celi noci, na vlozku k pac “nocna mestra, pa sveza kri na straniscnem papirju k obrises) dons pa pac se mal” spotam” cist rjave barve..
Lej lah je filul v psiho, je pa zanimiv da sm “zakrvavela” sam k sm ta magnesol vzela..