IVF BODOČA MAMICA
Spoštovani dr. Pušenjak
Najprej bi se vam rada zahvalila za vaš hitri odgovor katerega sem bila zelo vesela. Stara sem 34 let sem mati 13 letne hčere.
Ponovno sem se poročila in z sedanjim možem nisem mogla zanositi. Sva šla na pregled v kliniko kjer so ugotovili da moževa spermiogram ni dober na kar je povedal zdravnik da vseeno bo šlo z IVF. Najprej vam moram napisati in se opravičiti ki predvidevam da bo moje sporočilo bilo kar dolgo upam pa da tudi za vas zanimivo ki pričakujem da mi boste ponovno odgovorili ki se že sedaj veselim vašega odgovora. Prvo bi rada od začetka vam opisala moje težave, Leta 1989 sem rodila po naravni poti brez težav nato ponovno leta 1990 sem zanosila po naravni poti in sem naredila abortus. Potem so se začele mi kopičiti težave bila sem več v bolnišnici kot doma. Vedno sem imela vnetje ki zdravniki so povedali kronično ADNEXITIS nato so ugotovili malo endomentriozo ki sem v kliniki imela laparoskopsko operacijo ki so tudi ugotovili tri cistične tumorje eden je bil vodeni dva pa mesena na srečo izvid je bil od mesenih tumorjev negativen. Nato so ugotovili da se ciste stalno ponavljajo še celo sem imela izrastline in to se je vleklo v nedogled tako da sem bila psihično čisto potrta. Ko sem ponovno imela laparoskopsko operacijo so ugotovili da imam pregrado na maternici ki zdravniki niso mogli verjeti da sem brez težav rodila nato so se odločili za histeroskopsko operacijo ki so pregrado odstranili nato sem ponovno imela laparoskopsko operacijo ki so ponovno videli da še imam pregrado na maternici nato so se ponovno odločili za histeroskopsko operacijo ponovno odstranili in tako se je to vleklo skoraj deset let.
Vsega skupaj sem imela dva krat histeroskopsko operacijo in sedem laparoskopskih operacij. Spoštovani dr. opisala sem vam vse moje težave ki so postopoma ponehale hvala bogu.
Sedaj imam ginekološko BP. Sedaj se je pa z možem zgodilo da pač spermiogram ni dober bila sem že dva krat na IVF. prvič ko sem imela transfer sem že šesti dan začela krvaveti. Sedaj drugič sem imela drugačen postopek ki danes mi je že sedmi dan od transferja zaenkrat je sedaj dobro. Zanima me samo eno vprašanje za vas kadar grem na vodo se obrišem in imam rumen iscedek naprimer kot je beli tok zanima me kaj bi bilo to ker sem že čisto preplašena. Spoštovani vem da sem vam napisala mojo celo zgodovino ampak sem želela da vam to vse napišem obenem vam se pa opravičujem ker nisem pri mojem sporočilu pisala vejic. V naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor in potrpljenje pri branju.
BRIGITA
Spoštovani dr. PUŠENJAK
Hvala vam za hitri odgovor in se vam iskreno zahvaljujem, moram vam sporočiti da sem dobila menstruacijo osmi dan od transferja. Ponovno grem že tretjič avgusta rečem hvala bogu da imam razumevajočega ginekologa na kliniki PROF.TOMAŽEVIČ.
Jaz bi enako to lahko vprašala profesorja na kliniki, ampak veste zadnje čase je non stop bil zaseden zaradi referenduma, saj ga popolnoma razumem. Iskreno vam povem da toliko dela ima da ne ve kam bi se obrnil se mi smili in, tudi mu dam javno pohvalo. Pa čeprav mi že drugič ni uspelo ni nič zdravnik kriv odvisno od moškega in od ženske, vseeno se mu zahvaljujem na hitrem postopku. Saj na kliniki se tudi tako dolgo ne čaka kot si nekateri mislijo zdravniki že vedo kako je treba. Normalno da prej na vrsto pride par starejši ne pa kot je ena enaindvajset letnica vam pisala če je treba dolgo čakati jaz osebno sem ji tudi odgovorila, komaj je začela živeti in pričakuje čudeže od zdravnikov. Tudi mi pacienti moramo to razumeti ne pa samo obsojati, pa ne vejo kaj sploh obsojajo. Spoštovani dr. Pušenjak upam da mi boste odgovorili če imam prav? Enakega sem bila mišljenja za referendum kot zdravniki PROTI. Pa čeprav imam take iste težave ampak čez glavo skozi steno ne moreš idit. Hvala vam za potrpežljivost branja mojega pisma . Vam bom sporočila ko bo pozitivno pri meni ki bo ponovno IVF. avgusta, upam da se bomo skupaj veselili.
Prejmite prav lepe pozdrave BRIGITA p. s. pa brez zamere.
Spoštovana Karmen
Ponovno ti pišem, ker vidim da mi devaš pogum, zato bi te tudi rada spoznala pa, če želiš pokliči me na mojo mobi
št. 041 200 051. Svet je zelo majhen in se tudi tako spoznamo sem poročena in stara 34 let. Imam še eno dobro prijateljico, ki sva se ravno spoznali preko interneta. Doma sem pa iz KOPRA
Piši mi seveda če želiš ali pa pokliči me bom zelo vesela, sem pa preprosta ženska, ki želim vsakemu dobro.
Lep pozdrav BRIGITA
Draga Brigita!
Ponavadi ne komentiram pisem, namenjenih dr. Pušenjaku, vendar tokrat ne gre drugače…
Zelo sem namreč žalostna, ker imate o nas (enaindvajsetletnicah) takšno mnenje.
Po vašem mnenju smo samo nore smrklje, ki smo si slučajno vbile v glavo, da bi bile rade noseče in jemljemo čas in denar (predvsem pa vrsto) ostalim, starejšim (in bolj upravičenim!?) bolnicam…
Vem, da je marsikatera 21-letnica kljub svoji mladosti že veliko (preveč) prestala in vem, da je veliko nas takšnih, ki smo dovolj zrele in razsodne, da bomo svojega otroka vzgojile v čisti ljubezni.
Zato menim, da nas nimate pravice obsojati, da smo premlade za umetno oploditev.
Verjemite, tako kot vi pričakujemo “čudeže od zdravnikov” – kot ste zapisali in si srčno želimo zanositi, donositi in roditi zdravega otroka! In do tega imamo tudi pravico…
Želim vam veliko sreče in predvsem več razumevanja (do mlajših).
Andreja