Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Intoleranca na jajca?

Intoleranca na jajca?

Spostovani,

Ko je bila hcerka stara okoli tri mesece je kar naenkrat postala neutolazljiva in jokala več kot tri ure na dan, poleg pa bila ves čas slabšega razpoloženja. Stanje se je v parih tednih poslabsalo tako, da sploh nismo spali do jutra, po dojenju je potrebovala veliko tolazbe in nošenja, čeprav ji noben položaj zares ni ustrezal in nato je celo pričela zavračati dojenje, kljub temu, da pred tem to sploh ni bilo težava. Porast teže je bil še  normalen, po posvetu s pediatrom sem pricela z dieto ob sumu na alergijo na  beljakovine kravjega mleka in po okoli 10ih dneh se je razpolozenje hčerke kar naenkrat evidentno izboljšalo in vse tezave so izvenele zato sem z dieto nadaljevala.

Sedaj je hci se dojena, poleg tega pa zadnji mesec uvajamo gosto hrano. Hci je sicer stara 6,5 meseca in po uvedbi jajca (v zelo majhnih kolicinah, najprej rumenjak) se je ponovno pricelo podobno kricanje, brcanje z nogicami in potreba po tolažbi, vendar manj intenzivno kot prej. Poleg tega je kljub temu da je bilo blato prej normalno formirano, sedaj ponovno postalo tekoče, prvič se ji je pojavil plenični izpuščaj, drugih izpuscajev po kozi sicer nismo opazali.

Po stirih dneh uvajanja jajcka in stopnjevanju tezav smo z jajcko prenehali in njene tezave so povsem izzvenele (najprej smo mislili, da je slabse volje, ker ji bodo pričeli izrascati zobje…).

Zanima me ali gre lahko tudi za intoleranco na jajca? Ali lahko z jajci ponovno poskusimo ali je bolje pocakati?

Sicer ze cakamo na alergologa, ki pa ga bo imela komaj cez nekaj mesecev.

Najlepsa hvala za odgovor ter lep pozdrav,

Lahko gre za alergijo na jajce (intolerance na jajce ne poznamo).  Glede na opisane težave po vnosu in izboljšanje po ukinitvbi. Če gre za resen sum alergije na jajce in težave po užitju, je bolje, da jajca na dajete več do pregleda pri alergologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close