Najdi forum

ime za punčko

joj, tisa…
pa kje imate pamet, kot drevo.
si zamisliš, kako jo bodo v šoli zafrkavali?

Naša lepotička je pa Zala.

Ma daj, zafrkavali. Tisa je čisto lepo ime. Bor je tudi drevo in kaj… To je brez veze, ker če hočeš nekoga zafrkavat, ga lahko zaradi kateregakoli imena. In to fazo zafrkancije bodo tako morali vsi naši otroci preživet: ali bo predebel ali presuh ali prepegast ali premajhen ali prevelik ali premiren ali prerdečelas ali prevelik nos… vsak bo to doživel in Tisa je zadnje ime za katerega bi se meni porodila misel na zafrkavanje. Vzgojiti jih moramo tako, da se bodo znali kakršnemukoli zafrkavanju samo nasmejati in obrniti hrbet, ker doživeli ga bodo vsi.

P.S. L.P. vse. mal se mi dozdeva, da smo zarad tega pos… vremena vse že mal tečne. Jaz tudi že rabim rekreacijo, sicer bom pop… Mejte se ženske.

Všeč, ne všeč. Kakor komu. Rada bi povedala tudi, da je bilo ob predvajanju telenovele rojenih kar nekaj Esmerald… Pač izbor staršev. Se pa strinjam, da je treba pomisliti tudi na otroka – konec koncev je on tisti, ki bo nosil ime.

nika

Mene so tudi zafrkavali, pa ne zaradi imena. tako da to res verjetno caka vse nase otroke.
Je pa res, da ko pomislim na ime Tisa, se spomnim na nase kravice (jih je bilo kar nekaj s tem imenom), pa tudi nekaj kuzkov poznam. No, ena deklica se tudi najde.
Sicer pa se mi zdi, da je cedalje vec zivali s cloveskimi imeni, kar se mi zdi ze kar debilno.
Lp!

Ja sem ravno zadnjič na nekem forumu prebrala, da ima ena psa z imenom Nejc!!! Halo!!! in jaz sem nameravala tako dati ime dojenčku, ki ga pričakujemo, če bo fantek. Veš, da sem si premislila.

Imena za punce pa so pri nas naslednja: Lea, Laura, Maruša, Teja, Sandra, Nina, Neja…

No, to tveganje, da bos kje slisala za psa z imenom tvojega otroka, pa vseeno ostaja, ne. Pa ceprav mu das se najbolj “normalno” ime. Saj pravim, tu je problem pri lastnikih zivali, ne pri starsih. Imam prijateljico, ki je lepo svojim psom dala cloveska imena, pa sem se zdaj kar huda nanjo. Ena psica je bila Dana – moja nona pa Danica, si lahko mislis.
Lp!

ja kaj pa bor pa gabor! ma marjeta, pa meta, jasmina..a to pa niso rastline?
ravno zato tisa, ker je kot drevo, ker vrjetno bo taka tudi punca, če sklepam po sebi, ki imam 181 cm :))

lp, lara

moja nečakinja je Arnika …. ime ji ful paše 🙂

sem pozabila napisat … Tisa je ful lepo ime … tudi pri nas v ožjem izboru 🙂

no meni je fantovsko ime všeč maks, pa ga ne morm uporabit ker je tako ime mojemu mačku. pa mački mici, kar je tut lahko žensko ime.

pa poznam tudi eno ki ji je ime jagoda..to pa mene spomni na sosedove kravice!

Dokler obstajajo psi z imeni Maja, Viktor, Maks….. je brezveze razmišljati kaj so pasja in kaj človeška imena. Vsak naj izbere ime ki mu je všeč, čez en mesec se mu bo itak zdelo, da otroku nobeno ime ne bi bolj pasalo :))), sigurno bo pa tudi slej k prej en cortkan kužek s tem imenom mimo priromal:))))

LP Kaja

a res? poznam par Jagod, pa nobene kravice s tem imenom. No, sicer mi ime ni vsec, ker me spomni prav na jagode (ceprav jih rada jem:)).

Mislim, da je glede tega veliko odvisno od nasih asociacij – katere so nam sprejemljive in katere ne.
Lp!

seveda je veliko odvisno od asociacij. jaz recimo nikoli ne bi dala ime hčerki nataša, ker poznam eno ki je glupa tupa do onemoglasti. oz celo dve in si mislim, o ne taka pa že nau moja hčerka, čeprov v bistvu z imenom ni nič narobe. isto ne bi dala imena ana, čeprav je lušno ime, zgolj zato, ker ima soseda defektno punco s takim imenom. tako pač je. vsak ima ene svoje predstave v glavi.

lp, lara

Meni pa je zelo všeč ime Lara- pa ga tudi ne morem dati svojemu otroku, ker je prijateljica dala tako ime svoji psici.
LP

no vidš 🙂 mene to nič ne moti. 😉 how!

lp, lara

:))))))

Punce, v moji bližini je družina, ki ima sama “drevesna” imena :)))) Imajo 4 otročke- Bor, Jelka, Dren in ta mala enomesečna Tisa :))) So toooook luštni.

Pri nas bo punčka Ina, fantek Filip.

Če bo naša punčka bo najbrž Nina – a se da iz tega tudi kaj izpeljati oz. zafrkavati?? Jaz še nisem našla negativne asociacije.
Sicer pa se držim načela, da je lahko izgovorljivo, paše priimku, dokaj mednarodno pisljivo (brez š, ž, č) in da se ne da iz njega izpeljevati cela kopica pomanjševalnic.
LP

Nina je tok fina…

Nina ti je zmanjkal bencina…

Nina…nana…ne sanjaj zbudi se…(tako so ble zlobne šice v šoli, če ni znala)

…..

New Report

Close