Glivicno vnetje
Pozdravljeni
Stara sem 26. Pred dvema tednoma sem bila na pap brisu pri zdravnici. Ravno v casu ovulacije(ocenila je da bo ovulacija cez priblizno 2 dni na levem jajcniku) Ugotovila je, da imam bakterijsko vnetje, dobila sem antibiotik katerega sem pila 7 dni, ter vaginalete(laktobacili), do glivicnega vnetja je vseeno prislo, ravno na 7 dan jemanja AB. S canestenom sem si zacela mazati takoj, kupila tudi tisto kapsulo od 500mg, mazala, aplicirala tudi v notranjost in to izvajala res redno ampak stanje po 8. Dneh ni nic boljse. Danes pa sem dobila tudi menzes, 6 dni prezgodaj.
Ali je to normalno? Bi me moralo skrbeti? Ali naj prekinem z canestenom, …. kaj pa ta prezgodnja menstruacija?
Hvala za odgovor
Spoštovani,
za odgovor pravzaprav nimam potrebnih informacij. Vse informacije so nekako “polovične”, s polovičkami pa težko operiramo. Če že omenjate antibiotik, bi bilo dobro povedati katerega, pa tudi na kakšen način je ginekologinja “ugotovila”, da imate bakterijsko vnetje nožnice. Tudi niste opisali nobenih simptomov domnevno glivičnega vnetja, ampak ste kar zaključili, da gre za glivično vnetje, kar ni nujno res. Tisti malo predčasni menzes je le “priloga”, ki s prvima dvema nima nobene zveze. Pač, včasih ciklus tudi malo “zatrokira” in zato ni takoj treba iskati bolezni. Mogoče to niti ni menstruacija? Ali morda načrtujete nosečnost? Če da, preverite stanje s testom nosečnosti. Kot vidite imam zdaj več vprašanj kot odgovorov.
Pozdravljeni.
Hvala za odgovor.
antibiotik je Efloran, 3xna dan na 8 ur, 7 dni. Bakterijsko okužbo je pa ugotovila ker je imela nožnica specifičen vonj po gnilem mesu, pa tudi taksen vonj je imela po spolnih odnosih.
Simptomi glivicnega vnetja pa so srbenje, pečenje spolovila in pa tak bel gost izcedek kot nek mlecni sir brez vonja.
tudi danes ni nic boljse, se vedno pece, srbiiii…
drugace imam pa tudi diagnosticiran lichen sclerosus, mogoce tudi to vpliva na srbenje?
kako pa naj vem, ali to je/ni menstruacija?
hvala!
to je pa zdaj povsem druga zgodba! Glede antibiotika eflorana lahko rečem, da ne deluje na laktobacile ali skoraj nič, zato glive, ki to verjetno res so, niso od tega. Zagotovo tudi vaš lihen prispeva k teži težav. Morda bi vam ginekologinja proti glivam predpisala nekaj sistemskega, npr. Diflazon 150mg tableto ali Diflucan enakega odmerka (flukonazol). zaužije se to tabletko in deluj cel teden dni. Proti srbečici pa potem uporabite še kakšno kremo na osnovi ognjiča (galensko pripravljena v lekarni). Če ni niti teoretične možnosti, da ste noseči, potem je pač lahko tudi prezgodnja menstruacija, ampak če obstaja možnost, da ste noseči, bi vseeno to izključil s testom.
Pozdravljeni,
sem v 8 tednu nosečnosti. Pred 5 dnevi sem opazila rumenkast in sirkast izcedek iz nožnice. Pisala sem ginekologinji, če gre za glivično vnetje. Odpisala mi je kar medicinska sestra, ki je rekla, da gre po opisu sodeč res za glivice in da naj zdravim s Canestenom vaginaletami in pozneje se Mycovagom. V lekarni pa so mi Canesten odsvetovali saj naj bi lahko prišlo do splava. Mycovag imam doma in v navodilih jasno pise, da naj se ne uporablja v nosečnosti. V lekarni so mi svetovali Vitagyn. Sprva je bilo bolje, vendar ker ga ne apliciram z aplikatorjem ne seže prav globoko. Ostal je še rumen izcedek, danes pa se je ponovno pojavil bel izcedek v grudicah. Ponovno sem se odpravila v lekarno po Canesten. Ko sem opisala težave, so mi ga sprva svetovali potem si pa premislili, da je zaradi odgovornosti pomembno, da mi zdravnica predpiše recept in mi ga niso hoteli prodati, čeprav sem jim kazal mail medicinske sestre.
Zdaj se res sprašujem ali je Canesten tako zelo nevaren v prvem trimesečju ali vsi skupaj pretiravamo? Glede na to, da okužba ni boljše, ampak spet slabše bi res rada naredila nekaj v tej smeri, ker imam dovolj tuhtanja, kaj naj naredim ali bo posledica splav in tako naprej …
Kaj menite?
Hvala za vaš odgovor.
Spoštovani,
kaj vse zadnje časa berem, da ljudem svetujejo v lekarnah, je že počasi zrelo za prijavo na kakšno lekarniško zbornico! Canesten nikoli ni, ne povzroča in tudi nikoli ne bo povzročal splavov! Že 4 desetletja to lokalno zdravilo predpisujemo nosečnicam! Še bolj to velja za Micovag, ki je v prosti prodaji! Nezaslišano!