Najdi forum

Glivične težave-ponavljajoče

Pozdravljeni,

imam težavo s ponavljajočimi glivičnimi vnetji (bel izcedek, rahlo srbenje zunanjega spolovila). Novembra 2025 sem imela bris pri ginekologinji, ki je bil APC-N ter mi takrat predpisala tudi Canesten vaginalne tablete. Glivice so se mi kmalu ponovile (februar 2026 – velike količine belega izcedka). Pisala sem ginekologinji, ki mi je rekla, da možno, da sploh niso glivice ampak beli tok; če pa opazim, da so vseeno glivice, naj ponovim s terapijo (Canesten 3). Vedela sem, da so glivice in ne povečan beli tok, zato sem začela s terapijo Canesten set (vag. tbl+krema). Po zadnji tableti sem opazila rahlo krvavitev (svetlo rdeča kri), ne vem zakaj se bi to lahko pojavilo? Stanje lahko recem, da se mi je minimalno izboljšalo (ni bilo več belega izcedka v velikih količinah in partner po spolnem odnosu ni opazil bel sirast izcedek na penisu; se je pa tudi on začel mazati s Canesten kremo). Po 16 do 20 dneh po zadnji tbl. pa sem cela razočarana spet opazila malo povečan bel izcedek, in rahlo srbečico. Ponovila sem s Canesten set (tbl+krema) in spet po zadnji tableti opazila rahlo krvavenje. Kaj bi lahko bil vzrok? S kremo še vedno mažem, glede izboljšanja stanja bom videla čez par dni. Ne vem več, kaj naj naredim. Imam pa v mesecu maju 2026 pregled pri gin. zaradi rezultata brisa (APC-N), da mi ponovijo bris. Se mi zdi, da glede glivičnega vnetja, ginekologinja samo svetuje terapijo s Canestenom.

Prosim za pomoč.

New Report

Close