garjaste muce
Pa folk kaj je narobe z vami? Ali ni to forum namenjen ljubiteljem živali oz. forum namenjen ljudem ki jih zanimajo različna vprašanja glede njihovih hišnih ljubljenčkov? Ali ni to forum kjer naj bi pomagali živalim najti nov dom, jim pomagati kolikor pač kdo lahko? NEEE TA FORUM SE JE SPREMENIL V NEK NAVADEN BABJI RAVS. PA SEJ SE ČLOVK SPLOH NE UPA VEČ NČ VPRAŠAT, KER ZA VEČINO VAS VPRAŠANJE SPLOH NI POMEMBNO, AMPAK GA SPLUVATE KOKR GA LOHK. DOBESEDNO IŠČETE DLAKO V JAJCU. ME ČUDI DA GA ŠE NISO UKINL.(pa da se razumemo niso vsi na tem forumu taki ,nekateri so res za pohvlit)
No zdej pa hitr uni k nimate druzga dela na tem forumu kot da folk pluvate,spluvite me
lp
Danes smo bili pri vet. Je bila zelo prijazna, pravi da sploh ni tako zelo hudo v notranjosti ušesa, ampak naj bi pa še trajalo, ker je to pač značilno za garje. Sčistila je mačku ušesa, pa še meni pokazala, da si lahko bolj “upam” pri čiščenju.
Injekcije proti garjam mu ni dala, ker še ni star 3 mesece.
Hja, upam da bo res kmalu boljše. Si pa je že malo popraskal kožo na ušesih. Nadaljujemo pa s čiščenjem 2x na dan in Euraxom.
Ušesne garje pri mački
Nekega dne sem opazila, da se moja mačka obnaša čudno – med hojo je glavo držala nekoliko postrani, ušesa pa ni držala v pokončni obliki, kot jih je sicer. Vedno bolj se je tudi praskala po notranjosti ušes in okoli njih.
Ker je moja mačka črne barve, so se mi njena črna ušeska zdela na videz povsem normalna. Zmočila sem vatinirano blazinico, ki jo uporabljam za odstanjevanje kozmetike, mokro blazinico sem potisnila mački v uho in z njo nežno krožila po ušesu. Ko sem vatinirano blazinico odstranila iz ušesa, sem na njej videla črne pikice. Pomislila sem, mogoče ima moja mačka le umazana ušesa in jo začela sama zdraviti. Vsak dan, enkrat na dan, sem ji ušesi umivala s toplo vodo in vatinirano blazinico. Ker se po tednu dni stanje ni izboljšalo, sem zadevo malce raziskala in po spletu sem prebrala, da je moja mačka najverjetneje okužena z ušesnimi garjami.
Ker živim dobrih 10km proč od najbližje veterinarske ambulante in ker sem se ustrašila, da bo strošek zdravljenja previsok, sem poskušala mačko sama pozdraviti.
Vsak dan sem ji poleg umivanja z vodo dala še tekočino Betadine (raztopina joda, ki razkužuje), pravtako sem ji Betadine nanašala z vatinirano blazinico.
Upala sem, da bo to pomagalo. A ni.
Nato sem po dobrem tednu zdravljenja z Betadine odšla k veterinarju v upanju, da mi bo dal kakšne kapljice, mazilo.
Rekel je, da če so ušesne garje, mora mačka dobivati 3 tedne, 1x tedensko, injekcijo zdravila + 1x tedensko jo je potrebno tudi mazati z nekimi ampulami.
Mačka se je doma vedla še bolj čudno. Za enim ušesom se je tako močno spraskala, da je imela zadaj za ušesom en flek brez dlake in tam je bila ena precej velika rana.
Dovolj mi je bilo. Mačko sem naložila v avto in jo odpeljala k veterinarju. Ta je rekel, da je vidno, da so garje že dalj časa (dobre 3 tedne) prisotne in začel s postopkom zdravljenja. Dal ji je injekcijo in ampulo. Še naslednje 3 tedne sem jo morala voziti k veterinarju. Dal mi je nasvet, da naj ji ušesi med postopkom čistim z mešanico olivnega olja, jabolčnega kisa in vode.
Zadnji teden ji je dal pomirjevalo in ji z vakuumom sčistil ušesi.
Po tistem je bila mačka ok. Naročil naju je na pregled, kjer je ozdravljenost le še potrdil.
Za vse skupaj sem plačala 55 EUR.
Po vsem, kar ji je veterinar nudil, se mi ne zdi veliko denarja.
Važno da sedaj mačka ne trpi zaradi bolečih in srbečih ušes. Sama mačka se garij nikakor ne bi mogla sama znebiti.