Folacin
Pozdravljeni,
zaradi primankovanja folatov mi je osebna zdravnica predpisala Folacin 5mg, ki sem ga bolj površno jemala. Sem ga pa redno jemala od ovulacije dalje do 5.tedna, nato sem pričela s prenatalnini tableti Femibion.
Skrbi me, da nisem škodovala plodu s tako veliko folne kisline oz. , ali bi bilo zaradi manjka folatov boljše nadaljevati s Folacinom namesto s Femibionom?
Kaj svetujete? Sem v 6. tednu, pregled imam šele v 9. tednu.
Noseca7, 22.02.2025 ob 06:35
Pozdravljeni,
zaradi primankovanja folatov mi je osebna zdravnica predpisala Folacin 5mg, ki sem ga bolj površno jemala. Sem ga pa redno jemala od ovulacije dalje do 5.tedna, nato sem pričela s prenatalnini tableti Femibion.
Skrbi me, da nisem škodovala plodu s tako veliko folne kisline oz. , ali bi bilo zaradi manjka folatov boljše nadaljevati s Folacinom namesto s Femibionom?
Kaj svetujete? Sem v 6. tednu, pregled imam šele v 9. tednu.
Do predoziranja z jemanjem 1 tbl folacina ne more priti. Do predoziranja lahko pride, če se jemlje več kot 1 gram na dan daljše obdobje.
Če vam je zdravnica svetovala Folacin, je smiselno nadaljevati s to terapijo. Nič ne bo narobe, če sočasno jemljete še multivitaminske tablete za nosečnice, ker imajo poleg folne še železo in druge potrebne vitamine. Kot rečeno, ne bo prišlo do predoziranja.
lp, N