Laurina, če imaš problem z prenizko težo, ti lahko napišem par stvari da ti ne bo treba denarja metat za trenerje. Najprej si kupi par ročk v kompletu(mislim da se da dobit 2×5 ali 2×10 kg). Začni jest 5-6 krat na dan po malem in sicer v sestavi B:OH:M = 30:70:15-20.Za maščobe uporabljaj laneno olje -1 žlico na dan in kapsule omega 3- ribje olje.-eno na dan, + ABC vitamini- eno na dan.
Poglej malo na mojtrener.com kako se izvajajo vaje samo z ročkami. Upoštevaj tudi intenziteto, ponovitve vaj, pravilno izvajanje vaj, …Vztrajaj 3-4 mesece in rezultat bo neverjeten če boš začela iz nule. lp
Damč!
Hvala za nasvet. Vprašala bi te le glede B in OH kako je mišljeno to 30:70? Ali to pomeni, da vsebuje en obrok beljakovine in ogljikove hidrate v razmerju 30 in 70% ? Glede maščob: ali moraš pojesti laneno olje kar tako ali ga uporabiš med kuhanjem? Kakšni vitamini so to ABC? Kje jih kupiš?
Hvala ti za odgovore!
Lep pozdrav!
začetnica!
sicer nisem fitness trenerka, ampak osebna wellness svetovalka wellness kluba GOOD4U, ki se ukvarja s preventivo zdravja in kvaliteto življenja, in v primeru da ste še vedno zainteresirani, vam lahko naredim brezplačno analizo telesa, nato pa na podlagi tega sestavim program prehranjevanja in rekreacije. v primeru da vas zanima moja ponudba me kontaktirajte na moj email: sonja.loncar@gmail.com
Damč!
Hvala za nasvet. Vprašala bi te le glede B in OH kako je mišljeno to 30:70? Ali to pomeni, da vsebuje en obrok beljakovine in ogljikove hidrate v razmerju 30 in 70% ? Glede maščob: ali moraš pojesti laneno olje kar tako ali ga uporabiš med kuhanjem? Kakšni vitamini so to ABC? Kje jih kupiš?
Laurina…ja, B 30% , OH 70% + 10-15% OLJA(Laneno olje- Mercator-flaška 250 ml-biotop se mi zdi, ter eno kapsulo OMEGA 3) in seveda ABC minerali+vitamini . ABC in OMEGA 3 sta od Natural wealth. Izogibaj kupovat kapsule v športnih trgovinah, edino kar lahko je GAINER, ki je obvezen za povecat kilažo in mišično maso. Gainer je kombinacija maltodextrina( OH) 80-90% in aminokislin(B) 10-20% in je mišljen kot vmesni obrok do dvakrat na dan . Vse skupaj rabiš 5-7 obrokov na dan , s tem da se ne rabiš prenažirat. Obvezno pa moraš vključit vadbo z utežmi ker vsa ta hrana mora nekam it, drugače gre mimo in ven.
HIP je fajn glede treninga, ker treniraš s trenerjem, ki te vspodbuja in ti pove točno kaj moraš delati. Naučiš se pravilno izvajati vaje in trening ti pride v navado.
Prehrana je pa brezveze. V bistvu dobijo vse udeleženke enak jedilnik cca. 900 – 1000 kcal dnevno, kar je bistveno premalo, če ne tehtaš glih 50 kg na 160 cm. Jedilniki so vsi enaki in zato to zame ni HIP – hujšanje z individualnim pristopom. Res da lahko s takim jedilnikom v treh mesecih veliko kilogramov izgubiš, vendar boš pridobljeno težo kasneje težko vzdrževala, sploh če boš hotela pojest malo več kot si jedla med hujšanjem.
online osebni trener vam izračuna bazalno potrebo po energiji, ki je vsekakor večja od 1000 kcal. Pri hujšanju vnos energije ne sme nikoli biti manjši od vaše bazalne potrebe, če to predpisujejo pri HIP-u potem žal sploh ne vedo kaj delajo.
No pa grem kar lepo po vrsti. Program HIP sem začel obiskovati marca 2006 in lepo počasi sem izgubil 21 kg, do danes še nisem pridobil niti enega kilograma 🙂 kar povem s ponosom. Zadovoljen sem s sabo in končno sem zaživel, da se vsak dan ne obremenjujem kakšno telo imam.
V programu HIp so mi najprej naredili vse potrebne meritve, izračunali tudi bazalni metabolizem….in če smo že pri jedilniku, dragi moji jaz sem imel toliko hrane da je niti pojesti nisem mogel, res nobenega špartanstva, hrane več kot preveč.
Menim da mi je dal program HIP karto za življenje, saj so me naučili, kaj jesti, koliko jesti in kaj jesti! Danes obiskujem v programu HIP samo še vadbo, ki je res izvrstna, v 1,5 uri naredim tak trening, ki ga sam nikoli ne bi, pa še vzdušje je tapravo, saj so vsi prijazni in vsi udeleženci imamo isti cili, postati, biti in ostati fit. Iz moje strani res vse pohvale HIPu in celotni ekipi, saj takega programa doslej v Slo ni bilo.
Tisti posamezniki, ki pa pišete, da ne vedo kaj delajo…tega se ne govori, dokler se na lastni koži ne prepričate, da je res slabo, namreč v Hipu nikoli nihče za nobenega trenerja ni rekel ta je pa slab ali pa ta pa pojma nima itd…..v Hipu imajo takšne uspehe z udeleženci, namreč jaz jih osebno poznam, da dvomim da se lahko kdo kar tako pohvali da je nekomu pomagal shujšati in da je po dveh letih še vedno ostal fit….zame je to uspeh…toliko iz moje strani, pa brez zamere.
laurina, odgovor še zate; Hip poteka tudi v MB, poleg Lj in Portoroža.
Več si pa lahko prebereš
Ja Tilen takšna je pač moja izkušnja s programom HIP. Ženska, ki je 15 cm manjša in 30 kg težja od mene je imela enak jedilnik kot jaz. Nihče ni izračunal mojega bazalnega metabolizma in nihče mi ni naredil meritev. Na začetku sem izpolnila vprašalnik, ki je bil zelo podroben. Z odgovori sem se maksimalno potrudila, da bodo ja lahko pripravili pravi načrt prehrane pa žal ni bilo tako.
Glede treninga nimam pripomb. Naučila sem se veliko o vajah in svojem telesu pa tudi motivacije ni manjkalo.
Zdravo,
ker nikoli nisem bila privrženka fitnesa je bilo zame še toliko težje, moram reči da je bila odločitev za osebno trenerstvo tisto pravo, ki mi je pripeljalo do mojega cilja – zgubiti 10 kg na res zdrav način. Moj trener je res odličen in ga ne bi zamenjala – veliko sem povpraševala na to temo in zdi se mi, da sem našla res najboljše med kvaliteto in ceno
Zdravo, mene zanima če bi mi kdo znal povedati pri katerem programu ( npr. bodifit…), je najbolje delati licenco za trenerja skupinske vadbe, gledam pa tudi na ceno, torej če kdo ve kje se da kvalitetno za neko zmerno ceno narediti to licenco, predvsem me zanima pilates, ali pa vadba ob skladbi.
Najlepša hvala za kakršnekoli informacije.