Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija eterično olje

eterično olje

Pozdravljeni

ker je moja deset mesečna hčerka zelo prehlajena,ima močno polnega noska, me zanima, če ji lahko čez noč v vlažilec zraka, ki ga imamo na radiatorju nakapam par kapljic eteričnega olja evkaliptusa in mete. Bojim se da ni to premočno za tako majhno glavico?

Hvala

Hlapi eteričnih olj se lepijo na dihala in dražijo na kašelj ter povzročajo kemično vnetje dihalne sluznice. Pediatri to odsvetujemo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!

Zgodilo se je že nekaj časa nazaj, pa vendar mi ne da miru zaradi težav, ki nas spremljajo.

V prvem letu vrtca je bila hčerka precej bolna, veliko je kašljala, in seveda kot skrbna mama sem ji želela pomagati. Spraševala sem mamice kako pomagajo svojim otrokom. Ena mama mi je svetovala, naj dam v difuzor par kapljic olja evkaliptusa za boljši spanec brez kašlja. Njim naj bi to zelo pomagalo. Čeprav sem o tem že brala, da se eteričnih olj ne sme uporabljati pri otrocih, sem se pustila prepričati, da je to super stvar in sem to naredila. Hčerka je dva dni zapored kašljala kot nora. Ko sem z oljem prenehala se je umiril tudi kašelj.

Čeprav je kašljala tudi že prej, pred tem, se resnično bojim, da sem ji s svojim dejanjem močno škodovala, saj včasih kadar je bolna (ne vedno) kašlja zelo suho dva dni, do bruhanja, zakašlja 20x na minuto, kakor da bi jo nekaj dražilo…  Zaradi kašlja je zelo izčrpana, vse jo boli, joka naj ji pomagam, da ne more več…  Ko mineta dva dneva, se začne izkašljevati in potem je mimo. Sedaj je stara tri leta in pol. Kadar je zdrava nikoli ne kašlja, doma je bila tri mesece (prihod novorojenčka) in ni nič kašljala. Edino morda je hitro zadihana, čeprav ima veliko energije.

Ali lahko takšno kemično vnetje zaradi eter. olja pusti posledice za vedno?

Nikakor si ne morem odpustiti, čeprav vem, da nekateri otroci pač kašljajo na suho. Npr. jaz sem vedno ko sem bila bolna ravno tako kot ona drgnila suho kakšen teden. Ker vem kako ji je, bi ji res rada pomagala. Zdravnik nam je dal že fenistil za alergijo, deksametazon, flixotide, poskusili smo vse možne sirupe, golanil, fitobalm, tople obkladke, tople inhalacije, mommox, singulair, talcid, tega prekletega kašlja ni za ustaviti.

Najlepša hvala.

Uporabila pa sem eterično olje Just, sedaj pa berem, da so dodana tudi druga eterična olja… Skratka, najslabša možna različica.

Kot razumem, ste to naredili enkrat in po enrkatnem vnosu/inhalaciji, ne pričakujemo trajnih posledic na dihalih. Sicer opisujete normalen kašelj ob prehlanih virozah, ki so pri otroku, ki obiskuje vrtec, pogostejše.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close