ERGOREST MNENJE
Tudi sama bi dodala svojo izkušnjo. V nosečnosti se mi zdi zelo pomemben vidik spanja predvsem razbremenitev pritiskov in pravilna lega hrbtenice, ne samo sama mehkoba vzmetnice. Pri tej vzmetnici opažam, da se teža telesa enakomerneje porazdeli, kar se pozna predvsem v tem, da se ponoči manjkrat premetavam in iščem nov položaj.
Posledično je spanec manj prekinjen in tudi občutek utrujenosti čez dan ni več tako izrazit. Ne gre za idealen spanec (ker v nosečnosti to pač ne obstaja), ampak menim, da dobra podpora telesu pomembno vpliva na nočno regeneracijo. Zame je bil to smiseln korak.
mum34, 17.02.2026 ob 08:16
A ima katera Ergorest vzmetnico?
Že neki časa slabo spim, zjutraj me križ boli in sem čist zlomljena, pa ne vem a je to od vzmetnice.
Gledam malo po netu in mi stalno meče ven Ergorest… eni ful hvalijo, eni pa pravijo da rabiš čas da se navadiš.
A je kdo kupil?
A je bilo na začetku čudno?
A potem postane boljše?
A ste vzeli mehko al trdo?
Res me zanimajo realne izkušnje, ne reklame!
Mislim, da lahko pomaga, če imaš izrazite težave s podporo ali staro vzmetnico, ni pa univerzalna rešitev za vse nosečniške težave s spanjem. Sama je ne bi odsvetovala, bi pa rekla, da je dobro imeti realna pričakovanja in vedeti, da tudi dobra vzmetnica ne odpravi vseh težav v tem obdobju.
Jaz bom dodala še malo z nasmehom 🙂 v nosečnosti sem ugotovila, da se ponoči zbujam zaradi vsega mogočega – wc, lakota, obračanje, pa še dojenček ima očitno svoj urnik.
Kar pa lahko realno pohvalim pri tej vzmetnici je to, da se vsaj ne zbujam še zaradi bolečin v križu in bokih. Položaj na boku je bolj stabilen, ne “padem” v sredino in imam občutek, da je hrbtenica bolj poravnana. In zdaj bi skoz spala samo še na tej (imam dva “doma” in spim da dveh lokacijah).
Spanec seveda ni čudežno postal popoln (žal 😄), je pa definitivno manj naporen. Če že ne morem spati celo noč, vsaj spim bolj kakovostno, ko spim – in to v tem obdobju šteje ogromno.
razmišljam podobno – da je to dobra investicija, ampak se še nisem odločila za nakup, ker sva se na sveze skupaj preselila in je menjava postelje kar velik zalogaj. bova še malo po taborniško, ko pa bova velika pa bova imela tudi veliko posteljo z dobro vzmetnico.
Tema je zaprta za komentiranje.