endometrijska aspiracija – kje?
hm=… to pa ni malo. Predlagam, da si termin dobite kar za jutri zvečer. Pokličite 051 321224
Pozdravljeni,
Ponovno se vam oglašam, tokrat v strahu.
5.4. sem bila pri vas nazadnje. Tabletke vzela 6.4. po navodilih. 6.4. se je začela krvavitev, ki se je naslednji dan 7.4. umirila; do 13.4. je bil prisoten le rjav izcedek. 13.4. spet malo bolj močna krvavitev. Od 17.4. zvečer sem pa začela izločati precej velike strdke (različno velike, vendar jih je precej ob obilni krvavitvi in v periodi maksimalno 2 ur na dan), in sicer 17.4., 19.4. in danes 21.4. Krvavitev spremljam, povišane TT nimam, ne počutim se slabotna. Naredila sem urinski test nosečnosti, ki je še vedno pozitiven.
Razmišljam o odhodu na urgenco.
Prosim za mnenje.
Hvala,
Lps
lepa hvala za povratno informacijo. Očitno se temu ni bilo mogoče izogniti ne tako ne drugače, kajti na voljo sta le ti dve metodi. Srečno.
Spoštovani,
tudi jaz bi prosila za informacije v zvezi z endometrijsko aspiracijo, kolikor iščem po spletu, ne najdem, da bi se kje opravljala na napotnico… V primeru, da je poseg samoplačniški, predvidevam, da predhodni pregledi niso potrebni, ampak se vse potrebno uredi ob dogovorjenem terminu?
Hvala za odgovor in lep dan
mi prosim lahko pišete v zasebni del foruma?
očitno res ne…. me lahko poiščete na MSN in se tam dogovoriva naprej?
da, še je možno, zasebnega sporočila pa res nisem dobil.
žal ne. Če je že potreben poseg, mora to biti abrazija (kiretaža).
če v maternici ni videti večjih ostankov in če res ni ne temperture ne drugih znakov vnetja, krvavitev pa ni ogrožujoča, potem se res lahko še počaka.
Spoštovani,
predlagam, da v torek zjutraj pokličete na tel.: 051 321224, kjer boste dobili kontakt. Lahko pa mi pišete v zasebni del foruma, pa vam neposredno odgovorim.
spoštovani,
žal se tega postopka v bolnišnicah in na napotnico skorajda več ne dela in če se ga, ne vem, kje morda še. V bolnišnicah povsod zdaj raje uporabljajo farmacevtski postopek z mifepristonom in mizoprostolom. Velja tako za Dolenjsko kot ostale regije po državi. Tudi jaz ga lahko izvajam le še v zasebni ordinaciji, kjer imam za to pogoje.
spoštovani,
hm? Težko reči. Določene nevšečnosti so seveda možne, koliko so signifikantne, pa je težko ocenjevati na daljavo. Če ob tem ni temperature nad 38, ni hujših bolečin nad 5/10 po lestvici VAS in/ali močne krvavitve, zadeva načeloma ne potrebuje posebne skrbi.