E.coli
Spoštovani!
Prosim vas za mnenje o problemu, ki me pesti že nekaj časa.
V decembru 2000 sem imela težave pri uriniranju (pekoča bolečina) in analiza urina po Sanfordu je pokazala prisotnost bakterije E.coli. Dobila sem terapijo z Amoksiklavom; zdravnica me je opozorila na možnost ponovitve okužbe.
Konec aprila/začetek maja pa so se težave zopet ponovile, vendar sem k zdravniku-ginekologinji odšla šele čez 3 tedne. Med. sestri sem razložila svoje težave in poudarila, da se z možem odločava za (ponovno) zanositev in prosila, da bi dala urin za preiskavo in dobila ustrezno terapijo.
Sestra me je odpravila z besedami, da bi bilo vse to brez veze in naj se oglasim, ko bodo težave ponovno nastopile.
Osebno z zdravnico nisem govorila, želela pa bi, da bi imela svoje zdravstveno stanje pred zanositvijo urejeno, ker sem že v prvi nosečnosti imela (druge) zaplete, katerih pojav je pričakovati tudi v naslednjih nosečnostih.
Zahvaljujem se za pojasnilo!
Pozdrav,
Darja
Daga Darja,
No, lahko bi res naredili običajen pregled urina in sedimenta, kar je poceni preiskava in da vsaj osnovne informacije o tem, ali obstaja večja verjetnost infekcije sečil ali ne. Če niste bili uspešni pri ginekologu pojdite do splošnega zdravnika, saj ginekolog končno ni za zdravljenje urinskih infekcij, razen v nosečnosti, seveda. Nagnjenosti k urinski infekcijipa pa vam noben predhoden “dober ali slab izvid” ne bo odpravil ali poudaril. Če vas skrbi možnost ponovne infekcije, se pričnite “nalivati s tekočino”, recimo 2-3 litre dnevno s čimer boste morebitno prisotnost bakterij v urinu, ki so pri ženski pogosto prisotne, odstranili in tudi preprečili v naprej. Noben antibiotik namreč ni v stanju pozdraviti infekcije sečil za stalno.