Najdi forum

Doksivibra

Pozdravljeni.

Ginekologinja mi je vzela 2 brisa, en za bakterije in enega za spb. Domov sem dobila izvid samo za en bris.

Mikroskopski preparat:

Clue celice 1+

Glive kvasovke 0

Nugentov seštevek 8

Aerobna kultura:

1. Gardnerella vaginalis +++

2. Mešana vaginalna flora ++

Predpisala mi je Doksivibro tablete 100mg in fluomizin vaginalete. Zdaj pa berem, da je doksivibra za spb. Nisem dobila mogoče izvida za spb? Ali zakaj doksivibra, če je samo gardnerella? Po telefonu mi tudi ni nič omenila, da bi se moral partner zdraviti. Kako pa je z dojenjem 2 letnika, glede na doksivibro,?

Hvala za odgovor in pojasnila. Saj bom probala poklicati še, ampak jih težko dobim na telefon, ko jih dobim, me pa sestra odpravi.

Pozdravljeni,

izvid, ki ste ga prejeli, nima podatka o SPB. Fluomizin predpišemo za zdravljenje Gardnerelle. Zakaj ste dobili Doksivibro, ne vem, sklepam, da zato, ker je v brisu za SPB tudi prisotna neka bakterija. Doksivibra je kontraindicirana med dojenjem.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

Hvala za odgovor.

Je mogoče kakšen drug antibiotik še primeren? Da bi ga zamenjala, ker dojim.

S katerim antibiotikom pa lahko zamenja Doksivibro, ker dojim?

Je možno, da sem imela kako spb že ob IVF? Ker sem dala kri za spb pred postopkom, samo ne spomnim se, na kaj vse so testirali.

Spoštovani,

ker ne poznam izvida, ne morem povedati, s katerim antibiotikom bi lahko zamenjali Doksivibro.

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** narocanje@bolnisnica-po.si *** Tel: 05/7000 720.

Pozdravljeni,

danes sem dobila odgovor, da sem pozitivna na ureoplazmo. Sedaj imam predpisan Metronidazol vaginalete. Je to sploh za ureoplazmo, ali spet ni bilo dobre predaje med sestro in dr, pa mi je predpisala za gardnerello?

Hvala

Pozdravljeni,

metronidazol predpišemo pri Gardnerelli, Doksivibro pa pri Ureaplazmi.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

Meni so predpisali Doksivibro a se jo bojim jemati. Imam namrec Ureaplasmo. Saj sem srcni bolnik. Ali je to zdravilo varno? Bojim se da bi se mi kaj hudega zgodilo.

Prosim za pomoc

Pozdravljeni,

zdravilo je varno, zato kar brez strahu pričnite z jemanjem.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,

danes mi je ginekologinja predpisala doksivibra 100mg. V prvi vrsti mi je to predpisala zaradi zelo vnetega mehurja. Pred tem sem jemala Priomotren in Cisof 3 prašek, ki očitno nista delovala. Saj je mehur vnet še vedno, po skoraj dveh mesecih. Hkrati pa je rekla, da naj bi videla pri vhodu v noznico bradavice (sama jih ne zaznam), in naj bi pomagal tudi pri tem. Zanima me ali je zdravilo varno za uporabo. Jemati ga moram 16 dni po 2 tableti na 12 ur. Hkrati pa uporabljati kremo Aldara. Sicer sem zdrava in pred tem nikoli nisem imela težav, skrbi me samo, da bi bilo zdravilo preagresivno.

hvala za vas cas in informacije

Odgovor na objavo uporabnika
Iva01, 19.03.2026 ob 14:33

Pozdravljeni,

danes mi je ginekologinja predpisala doksivibra 100mg. V prvi vrsti mi je to predpisala zaradi zelo vnetega mehurja. Pred tem sem jemala Priomotren in Cisof 3 prašek, ki očitno nista delovala. Saj je mehur vnet še vedno, po skoraj dveh mesecih. Hkrati pa je rekla, da naj bi videla pri vhodu v noznico bradavice (sama jih ne zaznam), in naj bi pomagal tudi pri tem. Zanima me ali je zdravilo varno za uporabo. Jemati ga moram 16 dni po 2 tableti na 12 ur. Hkrati pa uporabljati kremo Aldara. Sicer sem zdrava in pred tem nikoli nisem imela težav, skrbi me samo, da bi bilo zdravilo preagresivno.

hvala za vas cas in informacije

Doksivibra je tetraciklinski antibiotik, ki je varen za uporabo, ob tem pa je treba imeti zanesljivo kontracepcijo, saj ne smete zanositi. Predvidevam, da ste preverili prisotnost in vrsto bakterij v urinu ter da se je ginekolog odločil na podlagi teh ugotovitev. Torej lahko pričakujete uspešno zdravljenje težav z mehurjem.

Antibiotik ni učinkovit pri genitalnih bradavicah, pač pa je učinkovita krema Aldara. Je pa nenavadno, da jih vi ne opazite.

Torej -omenjeni zdravili sta varni in v primeru pravilne indikacije (kar je ocenil vaš ginekolog) zelo učinkoviti.

Svetujem, da med jemanjem antibiotika v nožnico vstavljate vaginalete za uravnavanje kislosti nožnice in s tem preprečite glivično vnetje. Kupite jih v lekarni brez recepta.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Pozdravljeni,

najlepša hvala za odgovor. Zanima me ali je možnost, da mi je zdravnica napisala Aldaro kot preventivo, da bi sumila na SPB? Ko sem bila na pregledu sem ji povedala, da sem imela pred ventjem mehurja glivično vaginalno vnetje, in da imam še vedno skutast izcedek in da srbi okoli vhoda v nožnico. Ko sem si nekaj časa mazala s canestenom je bilo ok. Po pregledu je rekla, da vnetja ni, vendar da je našla bradavice in, da če ne bo ok čez 3 mesece, me bo poslala na center za SPB. Parnerja imam istega že 6 let, pred tem sem imela le enega. Bila sem zelo v šoku saj mi je na listu papirja narisala in obkrožila, kje naj mažem. Seveda sem si doma mesto še enkrat ogledala ampak res ne opazim čisto nobene spremembe, sploh pa ne tam, kjer mi je narisala. Sama opazim samo v čistu spodnjem delu vagine pri vhodu v noznico dve “izboklini” na vsaki strani, vendar je mogoče da so to žleze? Ker sem v zelo neprijetno situaciji, se zelo stresiram in po 10 dneh uporabe Aldare vse skupaj peče in srbi ne vem kaj naj naredim. Ali menite, da bi bil smiseln ponovni pregled pri drugem ginekologu? Izvide od brisa so rekli, da bom dobila le v primeru, če bo kaj narobe, vendar po 14 dneh še ni bilo nobenega klica ali pošte.
Me je pa h ginekologu napotila osebna zdravnica po tem ko sem dala vodo in sem dobila izvide laboratorija. Kazalo je da je bilo še vedno prisotno vnetje mehurja hrkati pa vaginalno vnetje – vendar ni rekla kakšno, le da je prisotna sluz in neke paličice.

Res se iz srca zahvaljujem za vaš čas in odgovore.

Odgovor na objavo uporabnika
Iva01, 31.03.2026 ob 17:08

Pozdravljeni,

najlepša hvala za odgovor. Zanima me ali je možnost, da mi je zdravnica napisala Aldaro kot preventivo, da bi sumila na SPB? Ko sem bila na pregledu sem ji povedala, da sem imela pred ventjem mehurja glivično vaginalno vnetje, in da imam še vedno skutast izcedek in da srbi okoli vhoda v nožnico. Ko sem si nekaj časa mazala s canestenom je bilo ok. Po pregledu je rekla, da vnetja ni, vendar da je našla bradavice in, da če ne bo ok čez 3 mesece, me bo poslala na center za SPB. Parnerja imam istega že 6 let, pred tem sem imela le enega. Bila sem zelo v šoku saj mi je na listu papirja narisala in obkrožila, kje naj mažem. Seveda sem si doma mesto še enkrat ogledala ampak res ne opazim čisto nobene spremembe, sploh pa ne tam, kjer mi je narisala. Sama opazim samo v čistu spodnjem delu vagine pri vhodu v noznico dve “izboklini” na vsaki strani, vendar je mogoče da so to žleze? Ker sem v zelo neprijetno situaciji, se zelo stresiram in po 10 dneh uporabe Aldare vse skupaj peče in srbi ne vem kaj naj naredim. Ali menite, da bi bil smiseln ponovni pregled pri drugem ginekologu? Izvide od brisa so rekli, da bom dobila le v primeru, če bo kaj narobe, vendar po 14 dneh še ni bilo nobenega klica ali pošte.
Me je pa h ginekologu napotila osebna zdravnica po tem ko sem dala vodo in sem dobila izvide laboratorija. Kazalo je da je bilo še vedno prisotno vnetje mehurja hrkati pa vaginalno vnetje – vendar ni rekla kakšno, le da je prisotna sluz in neke paličice.

Res se iz srca zahvaljujem za vaš čas in odgovore.

Aldaro predpišemo samo za genitalne bradavice, za nobeno drugo SPO ni indicirana. Če vas po uporabi predel kože peče, prenehajte in verjetno bi bil res smiseln ponovni pregled – najbolje pri vaši ginekologinji, seveda pa greste vedno lahko po drugo mnenje še h komu drugemu.

Prav tako je za oceno ali imate vnetje nožnice potreben pregled.

Izvide brisa PAP pa običajno pošljemo le, če je potreben ponovni pregled. V nekaterih ustanovah pošljejo mesec dni pred načrtovanim pregledom – če je bris B, je to šele čez eno leto. Če pa so bolj nevarne spremembe, pa prej, redko pa prej kot čez 1 mesec.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close