Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija dimeljska kila pri 7 letnem sinu

dimeljska kila pri 7 letnem sinu

Pozdravljeni,
pri mojem 7 let starem sinu je bilo ugotovljeno,da gre za dimeljsko kilo,ki jo je potrebno operirati,zanima me kako stvar poteka (ga uspavajo,je operacija nevarna, kako dolgo po operaciji mora še ostati v bolnišnici).
Hvala za vaš trud in LP.

Petra

Operacija klasičpno poteka v splošni anesteziji, torej ga uspavajo, operirajo z manjšim rezom, popravijo defekt trebušne stene, zašijejo in prebudijo po končani operaciji. Hospitalizacija je običajno 1-2 dni.
Gre za manjo operacijo, običajno brez nekih zapletov.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pri nam pa je sin star 6 let in ima ugotovljeno kilo. Trenutno še čakamo napotnico za operacijo ipd.

Me pa zanima kako je z aktivnostmi pri otroku z kilo? Namreč sin trenira nogomet. Vpliva tekanje hobij kaj na to ali je bolje da počiva doma?

Pri težjih tlesnih naporih se bo kila poslabšala, lahko se tudi vklešči. Pametna telesna aktivnost, ki ne bo povzročila poslabšanja, pa je za otroka v tej starosti nujna. Si ne predstavljam čakanja na operacijo in ležanja doma.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close