Najdi forum

Pozdravljeni, Prosim za vaše mnenje. Dobila sem tabletke za UPN, za domov. V ambulanti so mi naročili, naj prvo tableto zaužijem, ostali 2 – Topogyine pa vstavim v nožnico. V navodilih veckrat pise, da je obvezna peroralna uporaba. Naslednji dan sem se 1x preverila v ambulanti, odgovor je bil enak, vstavitev.  Prosim za vaše mnenje, v čem je razlika? In kaj je prav? Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
Analy, 20.02.2026 ob 21:02

Pozdravljeni, Prosim za vaše mnenje. Dobila sem tabletke za UPN, za domov. V ambulanti so mi naročili, naj prvo tableto zaužijem, ostali 2 – Topogyine pa vstavim v nožnico. V navodilih veckrat pise, da je obvezna peroralna uporaba. Naslednji dan sem se 1x preverila v ambulanti, odgovor je bil enak, vstavitev.  Prosim za vaše mnenje, v čem je razlika? In kaj je prav? Hvala.

Tablete Topogyne se lahko uporabljajo oralno ali vaginalno (isti preparat), delovanje je ne glede na vnos zelo podobno. Eden od stranskih učinkov je bruhanje in če se to zgodi po oralni uporabi ter se tabletke izbruhajo, postopek morda ne bo učinkovit.

Priporočam da sledite pisnim navodilom, sta pa možna oba načina uporabe.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close