Najdi forum

Dednost na otroka

Živjo !

Zanima me, če otrok ima lahko posledice po rojstvu, če je moški v otroštvu prebolel zelo močno vnetje ušeš in ima sedaj pri 30 letih okrog 60 % sluha . Zanima me še katere bolezni so še dedne ? Hvala za odgovor !
Lep pozdrav !

Če je naglušnost pri možu “pridobljena” zaradi vnetij srednjega ušesa, potem to nima vpliva na potomce. Dednih stanj z različnimi stopnjami prizadetosti (genetska obolenja) je preko 2000 zato naštevanje v smislu vašega vprašanja nima smisla.

Živijo!!!

Sicer imam tudi sama približno 80% procentov izgube sluha sva šli pred nekaj leti z mamo na zavod za antenatalno in postnatalno diagnostiko v Postojni ( zavod pa predporodno in poporodno diagnostiko ) in je tam zdravnica rekla, da če bi mene ali pa mojo družino zanimalo, če je moja naglušnost dedna, da bi morala opraviti preiskavo cele družine po moji strani, da bi to ugotovili in da bi morala dati kri. Vendar se nisem odločila za za poseg tako, da mislim, da moja naglušnost ni dedna, je pa res, da kolikor poznam gluhe, da je bolj dedno pri 100% gluhosti!!

Lp

Nuša

New Report

Close