Najdi forum

da vincijeva šifra…

ravno sem jo prebrala… dva dni nisem počela drugega kot brala in prav osupla sem…
kaj mislite ostali?
konec mi je ostal malo nejasen? Mi lahko kdo razloži…mislila sem da se bo vse končalo pri mona lizi…..

Jaz sem jo ravno kupila ,zdaj jo bere hčerka pol sem jaz na vrsti.Ko preberem se oglasim
lp geri

oj!

jaz sem jo prebrala.
Konec je da je našu grob marije Makdalene, mati od Jezusa. Monaliza pa je imela samo to vlogo, da ji je dedek te punce, ki je stvar raziskovala, na sliko napisal sporočilo in to je pomenilo da se v Cerkvi nekaj skriva.”monaliza nekaj ve”

Na koncu najde grob Marije Magdalene- ki ni Jezusova mati!!! Gre za iskanje izgubljenega grala, ki pa je metafora. Jezusova mati je Marija. Ne pozabite, da gre za roman! In v romanu želi avtor povedati, da je bila Marija Magdalena mati Jezusovih otrok. To pa seveda ne drži, kajti Jezus ni imel otrok, ni bil poročen.

Gre za tipično ameriški roman, po katerem tudi snemajo film, ki na nekatera dejstva obeša fantazijske zaplete in razplete. Kdor ne pozna korenin krščanstva, zlahka nasede manipulaciji in špekulacijam, ki so ponekod predstavljene kot dejstvo. Osebno se mi je knjiga zdela do polovice zelo zanimiva, kasneje spregledaš, da gre za polulizem. Gotovo bo tudi film uspešnica.

Lp, Ana.

Se strinjam, če ti krščanstvo (svetopisemski dogodki) ni poznano bralec lahko kaj hitro pade ve manipulacijo avtorja, sicer pa je prav manipulacija bistvo te knjige (čisto po ameriško), sicer pa se knjiga lahko hitro bere tja do polovice, potem pa se že bolj loviš. No jaz sem bil ko sem jo prebral kar malo razočaran na vso hvalo in pomp o tej knjigi. Na koncu lahko rečem samo, da je knjiga beda, pričakoval sem veliko več.

Me veseli, da so še ljudje, ki razmišljajo s trezno glavo.

Lp in kakšno dobro prebrano knjigo v teh prazničnih dneh. In seveda Vesel Božič in vse lepo v prihajajočem letu 2005 voščim,

Ana.

seveda je roman…
samo ti pa da misliti..predvsem o vlogi ženske v cerkvi?
Se kritiki knjige, ki ste tudi ženske, kdaj vprašate zakaj je ženska v cerkvi tako zapostavljena?
roman že roman ampak dejstvo je da je na zadnji večerji narisana ženska…
ZAKAJ?

Sicer fikcija, ampak je kljub vsemu zanimivo brati napete zgodbe polne ugank. Zapomnite si, kar je minilo, tega več ni. Iskati sveti gral, ugotavljati, ali je imel Jezus potomce in ali je imel slednji v sebi resničnega Boga, ne šteje več. Kapljice, ki pade v ocean, ni več, kapljica je postala ocean. Enako velja za Jezusa. Jezusa več ni, vse ostalo je samo še iluzija, na katero verniki in drugi iskalci duhovnega, hitro nasedejo. Kaj je božje kraljestvo? Že Buda je rekel, da je prenehanje pohlepa, jeze in iluzije, dejansko Nirvana. Kar pa je enako bozjemu kraljestvu. Kaj je iluzija? Je dojemanje tega sveta, ki ni resničen, z mislimi. Um, s katerim se poskuša nekaj doumeti, razumeti, ugotoviti, je že v osnovi zgrešen. Na tak način ste samo ujeti v iluzijo, še manj pa, da bi iluziji ušli. Bog je prisoten na tem svetu zdaj in vsak trenutek. Zato ga je treba iskati zdaj. Jaz sem našel bozje kraljestvo. Težava nastopi, ko želim nekaterim pomagat, da bi našli večno zivljenje (po duši), a me ignorirajo. Človek lahko sam najde odgovor, drugega odgovora, preko uma, ni. Veliko filozofije imam napisane, a ne bom se sedaj s tem ukvarjal.

New Report

Close