CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
Najlepša vam hvala! Še pred vašim odgovorom mi je uspelo nekako centrifugirat. Ko bom naslednjič prala, vam sporočim, kako je bilo.
Ali je kakšen stroj, ki dela na enakem principu, kot ta? Ker ko gledam, kako ta elektronika na novih strojih dela, me mine! Ali sploh proizvajajo še kaj podobnega? Kaj takšnega bi kupila, ko bom kupovala novi stroj.
Še enkrat najlepša hvala in lep pozdrav,
Žana
Zdravo g. Cveto
Najprej hvala za odgovor. Grelca sta OK (ohmsko merjeno). Problem je to, da se tudi rele na elektroniki sliši da samo klikne in konec. Na čelni plošči indikacija gretja tudi samo blink in konec. Pri snetem pultu se vidi, da je enako z ventilatorjem, ki piha zrak. Termostati so vsi OK, preverjeno. Po kliku relejev je slišati kot da elektronika ne zadrži relejev vklopljenih.
Rad bi ugotovil napako glede sušilnega dela, potem bom pa videl ali se bom lotil menjave ležajev ali ne.
Hvala!
pozdravljeni
mene zanima ce bi se dalo mogoce kaj pomagati pri tem primeru: zanussi fje 1005 noce prestavljati med cikli (pranje>izpiranje>centrifuga). filter je bil zamasen z nekim parpirjem za katerega predvidevam da ga je enkrat potegnilo v pralni stroj in se sedaj po vsakem pranju najdejo se dodatni koscki v filtru. je to mozno da vsakic ustavlja med programi? in ce je odgovor da, ga lahko kot laik (brez predznanja) sam ocistim?
za pomoc se ze vnaprej zahvaljujem
Pralni stroj zanussi zws 2121 star 2 leti; med delovanjem ne obrača bobna, če pa prestavim na program za centrifugiranje za ročno oprano perilo in pritisnem gumb za nastavitev števila obratov centrifuge stroj par krat zavrti boben, vendar se potem ustavi.
Kaj bi lahko bilo to, ali elektronika ali je lahko tudi kaj drugega in ali je smotrno popravilo?
Hvala za odgovor