Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ

hm tisto tuljavo sm se sprašvov zakaj je tm na koncu pa mi nč ni blo jasno…a je magnet počen ne vem pogledat kje je to, edino kar bom naredu bom tuljavo pomeru pa da ni ta crklna….

magnet je v tuljavi,moraš snet kovinski pokrovček v tuljavi

tuljavo sem snel in jo preizkusil z voltmetrom in voltmeter je pokazal da ni tokokroga kar pomeni da je tuljavica zanič,magnet je cel,samo tistega s tahotom nisem razumel kaj oziroma kje bi to bilo in kaj bi blo tam za storiti. Upajmo da ko zamenjam tuljavico bo pralni stroj spet deloval. Hvala za pomoč Cveto in srečno!

Pozdravljeni.
Tudi jas imam en problem, pralni stroj indesit WIA 121, star 6 let. V zadnjem času v postopku pranja se ustavi in utripa rdeča led dioda zaklepanja vratc istočasno z še eno drugo zeleno diodo. Stroj ne reagira na nič, samo ko ga izklopiš iz omrežja in pole spet ga vklopiš lahko zagnaš nov program
Hvala.

ja pa stroj opere do konca?
treba je pogledat motor,grelec, elektroniko
na pamet težko kaj…

Na začetku to se je dogajalo samo pri pranju, (vedno sem pral z programom 3, 30 stopinj, bolj redko 40), ga izklopiš, daš program za ožemanje in je delal do konca, zdaj tudi pri ožemanju samo začne nabirati obrati in takoj začne utripati rdeča dioda in se ustavi. Še eno napako ima, že pol leta, opere do ožemanja in se ustavi, vodo ostane v bobnu in moraš še enkrat pritiskati start da nadaljuje program, ko da ima funkcijo proti mečkanju, dejansko jo nima.
Hvala.

hm, voda v bobnu? torej je ne odvede!?
lahko da je kaj narobe s črpalko, ali pa s sifonom?
ali pa je to program za zavese(davoda ostane notri, in ne naredi centrifuge)
Kaj se zgodi ko daš prat na program bombaž/60?
lp,A

Isto, tudi jaz sem mislil da je črpalka in sem jo zamenjal, ni pomagalo,(črpalka vsekakor je bila slaba). Ampak prej stroj je pral do konca, ne glede na to da dvakrat si mogel pritisniti start, zdaj pa samo začne in se ustavi in gori rdeča dioda. V navodilih piše da je treba klicati servis ker je prišlo do nepravilnosti.

jaz bi probal grelec, pa motor!
lp,A

Pozdravljeni!
Imam pralno susilni indesit pralni stroj in pere normalni le pri susenju ven vrze glavno varovalko na stanovanju….
Druge vticnice ne pomagajo sem mu pa izoliro ozemljitev in sedaj pere in susi normalno…
Vendar vem da je to kratkotrajna resitev… imate kako idejo?
Hvala in lp

@tommekk to, da ste izolirali maso ni pravilno in je lahko smrtno nevarno. Rešitev je samo trenutna in nevarna. Če vam meče varovalko ven samo takrat ko hočete sušiti vam je crknil grelec za sušenje perila. Po vsej vrjetnosti je špirala na grelcu prebila na maso in meče ven varovalko. V najkrajšem možnem času to zamenjajte in priklopite ozemljitev nazaj.

lp D

Ja grelec ce bi bil hin potem nebi sušil če se na to kaj spoznam…
Mogoce dodatni simptom… ko je elektriko ven vrglo in se elektrika vklopi nazaj in preden se ponovno stisne start jo je spet ven vrglo…. seveda na programu sušenje…

gotovo je nekaj v stiku!
grelec po vsej verjetnosti-prebija na zemljo!

pozdravljeni,
imam težavo na pralnem stroju candy go 614 mi javlja napako 7,kaj to pomeni?

motor
koliko je pa stroj star?

Pozdravljeni g.Cveto!
Prosimo za pomoč.Imamo 2,5 let star 8kg pralni stroj Candy GO EVO 1482D.Težava je v tem da imamo pri visokih obratih centrefuge (nad 1000) pod strojem modri lajt show. Na servisu so rekli da so ktačke na motoju.Smo jih zamenjali čeprav so bile stare še ok problem pa je isti.Kaj je lahko še narobe? Hvala in lp

motor zanič.
me mal čudi da je tko hitr preplozou!?
če ste sami menjali Vas razumem, če pa je to menjal serviser mi pa ni jasno da ga ni prej sprobal!(v bistvu gre za prebitje rotorja,in potem se na kolektorju kaže plamen-oblok)

Krtačke smo menjali sami.Ali se da to popravit ali je treba kupit nov motor?Je pa glih ven iz garancije.
Hvala za odgovor in lp

nov motor!

kupujemo pralni stroj,prosim za nasvet,mogoče bosch? toni.kir@gmail.com

New Report

Close