CVETO – PRALNI STROJ – PROSIM ZA POMOČ
tuljavo sem snel in jo preizkusil z voltmetrom in voltmeter je pokazal da ni tokokroga kar pomeni da je tuljavica zanič,magnet je cel,samo tistega s tahotom nisem razumel kaj oziroma kje bi to bilo in kaj bi blo tam za storiti. Upajmo da ko zamenjam tuljavico bo pralni stroj spet deloval. Hvala za pomoč Cveto in srečno!
Pozdravljeni.
Tudi jas imam en problem, pralni stroj indesit WIA 121, star 6 let. V zadnjem času v postopku pranja se ustavi in utripa rdeča led dioda zaklepanja vratc istočasno z še eno drugo zeleno diodo. Stroj ne reagira na nič, samo ko ga izklopiš iz omrežja in pole spet ga vklopiš lahko zagnaš nov program
Hvala.
Na začetku to se je dogajalo samo pri pranju, (vedno sem pral z programom 3, 30 stopinj, bolj redko 40), ga izklopiš, daš program za ožemanje in je delal do konca, zdaj tudi pri ožemanju samo začne nabirati obrati in takoj začne utripati rdeča dioda in se ustavi. Še eno napako ima, že pol leta, opere do ožemanja in se ustavi, vodo ostane v bobnu in moraš še enkrat pritiskati start da nadaljuje program, ko da ima funkcijo proti mečkanju, dejansko jo nima.
Hvala.
Isto, tudi jaz sem mislil da je črpalka in sem jo zamenjal, ni pomagalo,(črpalka vsekakor je bila slaba). Ampak prej stroj je pral do konca, ne glede na to da dvakrat si mogel pritisniti start, zdaj pa samo začne in se ustavi in gori rdeča dioda. V navodilih piše da je treba klicati servis ker je prišlo do nepravilnosti.
@tommekk to, da ste izolirali maso ni pravilno in je lahko smrtno nevarno. Rešitev je samo trenutna in nevarna. Če vam meče varovalko ven samo takrat ko hočete sušiti vam je crknil grelec za sušenje perila. Po vsej vrjetnosti je špirala na grelcu prebila na maso in meče ven varovalko. V najkrajšem možnem času to zamenjajte in priklopite ozemljitev nazaj.
lp D
Pozdravljeni g.Cveto!
Prosimo za pomoč.Imamo 2,5 let star 8kg pralni stroj Candy GO EVO 1482D.Težava je v tem da imamo pri visokih obratih centrefuge (nad 1000) pod strojem modri lajt show. Na servisu so rekli da so ktačke na motoju.Smo jih zamenjali čeprav so bile stare še ok problem pa je isti.Kaj je lahko še narobe? Hvala in lp
kupujemo pralni stroj,prosim za nasvet,mogoče bosch? toni.kir@gmail.com