clear blue
Pozdravljeni!
Imam redno menstruacijo, vendar je ciklus krajši in sicer v povprečju na 25 dni.
Pred dvema mesecema sem imela operacijo – odstranili so septum. Danes je že 29. dan ciklusa in nimam še menstruacije. Zjutraj sem opravila test s clear blu, ki pa je bil negativen. Na navodilih za test piše, da pokaže že po prvem dnevu izostanka menstruacije.
Ali je možno, da imam sedaj daljši ciklus zaradi operacije? Ali je clear blue zanesljiv?
Hvala.
Clear Blue je kar zanesljiv, v primeru da je pozitiven je 100%, kadar je negativen pa je lahko tudi lažno negativen, ker je “še prezgodaj”. Ponovite test čez en teden in če bo še vedno negativen skoraj zagotovo niste noseči.
Ciklus se tekom življenja lahko spreminja, zato ni nič nenavadnega, če je enkrat ali dvakrat nekoliko daljši ali krajši.
Upanje še obstaja, saj se za nazaj ne da zanesljivo ugotoviti, kdaj ste imeli ovulacijo oziroma ali jo celo šele pričakujete. Včasih lahko ta zamudi tudi zelo dolgo. Le s kombinacjo UZ pregleda in z odvzemom krvi na beta-HCG, ki zelo zgodaj pove ali obstaja nosečnost je mogoče skoraj 100% povedati, da nosečnsoti ni oziroma je.
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore na naslednja vprašanja; tudi jaz sem imela operacijo septuma uteri in sicer 13.7.01-zadnja menstruacija je bila 23.6.- do sedaj še nisem imela menstruacije
-zanima me kolikšen je najdalši odmik menstruacije po takšni operaciji( oz.ali je to normalno)?
-imela sem 2cm visok septum – zanima me kolikšna pregrada je to v razmerju z maternico?
HVALA
Draga manca!
najprej opozorilo: prosim, da vprašanje naslovite v skladu z vsebino vprašanja, ker sicer ne koristi nikomur!
Običajno pričakujemo menstruacijo 4-6 tednov po posegu, daljša doba pa ima običajno druge razloge, ki nimajo zveze niti s pregrado niti z odstranjevanjem le-te. 2 cm višine pa odgovarja nekako 1/2 do 2/3 višine maternične votline, odvisno od oblike in višine le te, ki je v nenosečem stanju lahko dolga od 3 – 5 cm.