celjenje epiziotomijske rane
Pozdravljeni! Nekaj sem že brala na temo celjenja epiziotomijske rane, vendar se mi situacije niso zdele podobne moji. Namreč, rodila sem pred enim tednom. Narejeno sem imela epiziotomijo. Že četrti dan po porodu sem bila malo več telesno aktivna (hoja, stopnice, vstajanje, sedenje brez “obročka”) in sem opazila spremembo na šivih. Namreč distalno od vhoda v nožnico so bili šivi še tesno skupaj in je sama rana bila rožnate barve, bližje oziroma ob vhodu je pa rana “zijala” in so se videla dva-tri šiva, ki sta bila ohlapna in nista tesnela skupaj. Patronažna sestra mi je rekla, da se ji zdi rana v redu in da se le držim higienskih ukrepov. Vendar, vsak dan bolj se mi zdi rana še več razprta ter tudi te distalni šivi niso več tako tesno skupaj kakor so bili na začetku. Rana tudi izgleda bolj vlažna… Patronažna sestra mi je po telefonu priporočila le tak sprej (cicatridin) in rekla, da mi v porodnišnici ali kje drugo pač ne morejo nič naresti. Skrbi me, da se bo rana “grdo” zacelila…Ne vem kako naj si pomagam.