Najdi forum

Bulice

Spoštovani,
tudi jaz imam eno vprašanje-upam, da ni nič hudega-pa vendar je dobro strahove pregnati z mnenjem strokovnjaka.
Zadaj na levi strani vratu imam približno slab centimeter veliko bulico, ki pa je včasih bolj včasih manj izbočena (trenutno se je skoraj ne čuti). Tudi na levem zapestju na notranji strani je ena (to sem že pokazala osebni zdravnici, pa je dejala, da verjetno ni nič hudega). Ta na zapestju je manjša in modrikaste barve-izgleda kot kakšna žilica, samo da je izbočena. Ti dve bulici imam že dlje časa (cca. 10 let in ves ta čas sta enake velikosti). Sedaj pa sem opazila eno tudi na desni nogi pod kolenom-pribljižno na sredini noge. Ta pa se ne vidi, da se samo otipat. Prosila bi vas za mnenje, kaj bi to lahko bilo. Stara sem 25 let, športno aktivna, pazim na prehrano…., saj me lepotno ne moti, ker se skoraj ne vidi, samo prepričala bi se rada, da ni nevarno…

Spoštovani!

Iz vašega opisa ne uspeh ugotoviti ali opisujete bezgavke, zamašene lojnice, fibrome ali ganglion. Poskusite opisati bolj natančno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Bom poskusila. Ta na roki oz. zapestju je modrikaste barve in je pozicionirana poleg žil, ki se na zapestju dobro vidijo. če premaknem kožo, se z njo premakne tudi bulica. Je malo izbočena in prav take barve kot so videti tudi žile, ki potekajo skozi zapestje. Premer je cca. 5mm, prav tako kot na nogi, kjer pa se izboklina ne vidi, pač pa samo čuti. Ta na vratu je pod lasmi in je v bistvu tudi ni videti, zazna pa se jo na otip in je velika cca. 1cm. Upam, da bo opis kaj pomagal.
Hvala za vaš trud in lep pozdrav.

Spoštovani!

Morda bi šlo za zamašene lojnice, a nisem popolnoma gotov. Vsekakor bi se s pregledom to laže preverilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close