Brca1 kontracepcija
Pozdravljeni,
Stara sem 27 let in imam 3 otroke. Sem 5mesecev od zadnjega poroda in še vedno dojim – uvajam pa tudi gosto hrano. Menstruacije še vseeno nisem dobila. Ker sem odločena, da ne želim več otrok, bi si rada priskrbela kontracepcijo. Ker pa sem brca1 pozitivna, vas prosim za mnenje katera vrsta kontracepcije bi bila glede na stanje po porodu/dojenje in brca1 najbolj primerna zame?
Žal, od osebnega ginekologa ne dobim “koristnega” mnenja, zato prosim še vas, da se bom lahko pravilno odločila.
Ko sem pa že tule, bi vam rada zastavila še eno vprašanje, ki me malo skrbi.
V torek sem imela preko dneva vedno na toaletnem papirju sluzast izcedek z krvjo. Mislila sem, da se vrača menstruacija ampak se je izcedek končal o M pa ni sledu. Sem pa imela večer prej spolne odnose, je lahko krvava sluz razlog kakšne “mehanske poškodbe” med spolnim odnosom? Za vsak slučaj sem isti dan v torek in danes naredila digitalni test nosečnosti clearblue = obakrat negativen.. vseeno pa me krvavitev malo skrbi. Bi bil smiselen pregled?
Naj omenim, da sem imela UZ rodil na onkološkem (redni preventivni) v oktobru, prav tako tumorski marker ca125 v mejah normale, bris MV pa novembra in izvid naj bi bil v mejah normale.
Zahvlajujem se vam za čas in odgovor,
Lp, A