Najdi forum

bradavice ?

Spoštovani dr. Pušenjak!

Res, da ste na to temo že veliko pisali, vendar bi Vas vseeno rada še enkrat povprašala o genitalnih bradavicah.
Stara sem 25 let. Nekje pol leta nazaj se mi je na notranjih strani velikih sramnih usen pojavila manjša bunkica, premera cca. 1-2mm. Še najbolj je podobna manjšemu mozoljčku – okrogla, bela, na otip bunkica. Ne boli, vendar tudi ne izgine. Vmes je sicer enkrat izginila, poniknila za kak mesec, dva, zdaj pa je spet tam.
Je to genitalna bradavica?
Je res tako lahko prenosljiva? Na ginekološki pregled sem se naročila, vendar je čakalna doba dolga. Mi lahko prosim odgovorite? Zame predstavlja to zelo nerodno zadevo, saj sem zelo higienska in skrbna glede varnosti spolnih odnosov. Se jo da hitro odstraniti? In ta raztopina Wartec – je res učinkovita?

Vnaprej hvala za odgovor.

Draga Rosalie,

počakajte najprej na diagnozo, ki takole po opisu sodeč ni nujno “genitalna bradavica”. tudi nekaj tednov čakanja ne bo nič spremenilo. Če vas skrbi, vmes uporabljajte kondom. Če se bo izkazalo, da gre res za kondilom, potem je Wartec kar učinkovito a nikar ne poskušajte sami in kar na pamet zdraviti nekaj, za kar ni gotovo kaj je. Lahko si naredite hujšo škodo kot korist!

New Report

Close