Boli!!
haj!
Stara sem 18 let. S fantom sva skupaj že nekaj časa in želiva imeti spolne odnose, vendar enostavno ne more prodreti vame. Pravi, da ga ne pustim, da sem vsa napeta. Poleg tega so taki poskusi tudi boleči. Se odpravljam h ginekologu, a bi rada slišala še kakšno drugo mnenje, nasvet, izkušnjo.
lp
Biba
Draga Biba,
Nič niste omenili morebitnih prejšnjih izkušenj. Če niste še imeli spolnih odnosov potem je možnih več razlag. Lahko, da gre za anatomsko omejitev (od zadebeljene deviške kožice do odsotnosti nožnice), za neprimerno tehniko (prezgoden poskus prodiranja, brez ustreznega vzdraženja pri vas), neprimerne okoliščine (nevarnost, da vaju kdo pri odnosih zmoti, strah, napetost, strah pred možno nosečnostjo…ipd.) in še kaj. Prdlagam, da za začetek res obiščete ginekologa, ki bo prebveril anatomske razmere in vam ustrezno svetoval tudi okrog kontracepcije. Sicer pa z nekaj “vaje”, predvsem sami s seboj (s prsti) lahko raziščete razmere (dolžino, raztegljivost, občutljivost nožnice ipd.).
hay,
tudi jaz sem imela iste težave davno tega, ko se bila stara 17 let in izgubljala nedolžnost. Danes sem pač če “zrela” ženska pri 25 in, ko gledam nazaj vem, v čem je bila težava.
Moj takratni fant je bil 25 let in zelo izkušen, jaz pa čisto nič. Po 3 mesecih sva spontano prišla do dejanja spolnih odnosov. Ni in ni mogel podreti noter. Bolelo je, vpila sem, jokala. sicer je bil kar dosti nežen, ni bil nasilen in agresiven, niti ni hotel svojo voljo “podreti” tako ali drugače.
Nato sva po kaki uri poskusila še enkrat. Spet ni šlo. Seveda me je bilo še trikrat bolj strah kot v prvo. to sva ponovila še dvakrat, ni in ni šlo.
En teden sem nato malo krvavela. Nato, ko sva prišla spet skupaj, sem jaz dala pobudo zato. Takrat sems tisnila zobe – in glejga će je uspelo.
Vse se dogaja tudi v glavi. Če vama ne uspe v prvo, počakajta en dan, en teden. Enkrat bo šlo! Sliši se grdo, toda skozi to moramo vse ženske. Nekatere gredo lažje, nekatere težje. Fant mi je takrat dejal, da morem skozi to. To misel sem siponavljala v glavi dokler me je minil strah.
Pri meni je bil problem kožica, ki je bila trda in neprožna.
Pa veliko uspeha!