Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva bolečine v nogah in KT?

bolečine v nogah in KT?

Tretji mesec jemljem KT Femoden. V navodilih sem prebrala, da prenehajmo jemati tablete, če se pojavijo bolečine v nogah in spodnjem delu trebuha. Mene na začetku, če kaj telovadim zelo bolijo mišice veliko bolj kot pri navadnem “heksenšusu” Ali je to normalno, bolečina traja več dni in je zelo moteča.

Bolečina v nogi, pri kateri je mišljena “takojšnja prekinitev” jemanja KT predstavlja bolečino ob zamašitvi arterije ali globoke vene v nogi. To je bodisi nenadna nenapovedana huda bolečina z bledico noge ali pa ena noga močno oteče, postane toplejša in boli ter nanjo skoraj ni mogoče stopiti. Vaša bolečina je posledica pretirane uporabe mišic oziroma v ljudskem jeziku “muskelfiber” . V tem primeru ni potrebno prenehanje jemanja KT. Če niste prepričani, kar tudi jaz na pamet ne morem biti, se pojdite pokazati osebnemu zdravniku ali ginekologu, da s pregledom izključu morebitno trombozo. Pred tem pa ni potrebno prenehati z jemanjem KT.

New Report

Close